USA-valet

Rubio anklagar Trump för att inte vara tillräckligt välutrustad

Publicerad 5 mars 2016 kl 01.32
Av Mattias Albinsson

Politik. Den republikanske presidentkandidaten Marco Rubio har de senaste dagarna riktat hårda personangrepp mot motkandidaten Donald Trump och bland annat anklagat rivalen för att inte vara tillräckligt välutrustad.

Gilla artikeln på Facebook

Påhoppen på Trumps mandom gjordes i måndags i samband med Rubios valturné när han höll tal inför sina anhängare i delstaten Virginia.

– Han kallar mig alltid "lille Marco". Och jag erkänner att han är längre än mig, han är runt 188 lång, men jag förstår inte varför hans händer är lika stora som på någon som är 158 lång, sade Rubio.

– Har ni sett hans händer? De är såhär stora, fortsatte han och visade med pekfingret och tummen hur små han tycker att Trumps händer är.

Därefter gjorde han en tydlig referens till hur välutrustad han misstänker att Trump är:

– Och ni vet vad man säger om män med små händer. Man kan inte lita på dem!

Trump svarade redan nästföljande dag på kritiken och tycktes ha blivit lite stött av påhoppet under bältet.

– Jag är faktiskt över 190, inte 188, men han sade att jag har små händer. De är väl inte små? frågade han sig och höll upp händerna inför TV-kamerorna och publiken i samband med ett tal.

Under en TV-sänd debatt i torsdags togs Trumps händer och den underförstådda referensen till hans könsorgan återigen upp i en TV-sänd debatt i Fox News. Moderatorn Bret Baier tog även upp en annan händelse där Rubio antytt att Trump brukar kissa på sig.

– Under det senaste året har Donald Trump hånat i stort sett alla genom personangrepp. Han har gjort så med folk som står på scen idag, han har gjort det med folk som är handikappade, han har gjort det med alla kandidater i den här kampanjen. Så om det är någon som förtjänar att bli påhoppad på det sättet så är det Donald Trump, försvarade sig Rubio.

Donald Trump valde att återigen bemöta kritiken och säga att det inte är något fel på storleken på hans kön och fick rungande applåder och jubel från publiken.

Marco Rubio har varit lite av en favorit bland svenska högerpolitiker, inte minst inom Kristdemokraterna, då han anses vara tillräckligt politiskt korrekt. Republikanernas toppkandidater Donald Trump och Ted Cruz anses stå för långt till höger politiskt för att kunna stödjas av svenska högerpolitiker.

Ungdomsförbundet KDU har i sociala medier använt sig av en retorik som påminner om den Rubio använder sig av.


Forskarna: Så stor är egentligen intelligensklyftan. Närmare 10.000 deltagare detaljstuderades och fick både gener och IQ testade.0 Plus

Nya Sverigebilden

Här talar invandraren ut om sitt hat mot svenskar. "Ni är äckliga pedofiler" och "ni kommer aldrig lyckas kasta ut oss", säger han bland annat.0 Plus

Nyheter från förstasidan

RFSL-mannen döms för gayvåldtäkter mot fyra invandrare

Fyra års fängelse för S-politikern Pablo Leiva. Får lägre straff som kompensation för att han fått sparken från RFSL.0 

Ekonominyheter

Bostadsmarknaden hetare än någonsin

Övertaget för säljarna är nu rekordstort.. Situationen ännu mer urspårad än under tidigare rekordåret 2017.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Mer från Politik

Kultur

I "Svenska fall" mördas det fortfarande som på farfars tid. Serien har snart slut på lämpliga fall.0