USA-valet

Rubio anklagar Trump för att inte vara tillräckligt välutrustad

Publicerad 5 mars 2016 kl 01.32
Av Mattias Albinsson

Politik. Den republikanske presidentkandidaten Marco Rubio har de senaste dagarna riktat hårda personangrepp mot motkandidaten Donald Trump och bland annat anklagat rivalen för att inte vara tillräckligt välutrustad.

Gilla artikeln på Facebook

Påhoppen på Trumps mandom gjordes i måndags i samband med Rubios valturné när han höll tal inför sina anhängare i delstaten Virginia.

– Han kallar mig alltid "lille Marco". Och jag erkänner att han är längre än mig, han är runt 188 lång, men jag förstår inte varför hans händer är lika stora som på någon som är 158 lång, sade Rubio.

– Har ni sett hans händer? De är såhär stora, fortsatte han och visade med pekfingret och tummen hur små han tycker att Trumps händer är.

Därefter gjorde han en tydlig referens till hur välutrustad han misstänker att Trump är:

– Och ni vet vad man säger om män med små händer. Man kan inte lita på dem!

Trump svarade redan nästföljande dag på kritiken och tycktes ha blivit lite stött av påhoppet under bältet.

– Jag är faktiskt över 190, inte 188, men han sade att jag har små händer. De är väl inte små? frågade han sig och höll upp händerna inför TV-kamerorna och publiken i samband med ett tal.

Under en TV-sänd debatt i torsdags togs Trumps händer och den underförstådda referensen till hans könsorgan återigen upp i en TV-sänd debatt i Fox News. Moderatorn Bret Baier tog även upp en annan händelse där Rubio antytt att Trump brukar kissa på sig.

– Under det senaste året har Donald Trump hånat i stort sett alla genom personangrepp. Han har gjort så med folk som står på scen idag, han har gjort det med folk som är handikappade, han har gjort det med alla kandidater i den här kampanjen. Så om det är någon som förtjänar att bli påhoppad på det sättet så är det Donald Trump, försvarade sig Rubio.

Donald Trump valde att återigen bemöta kritiken och säga att det inte är något fel på storleken på hans kön och fick rungande applåder och jubel från publiken.

Marco Rubio har varit lite av en favorit bland svenska högerpolitiker, inte minst inom Kristdemokraterna, då han anses vara tillräckligt politiskt korrekt. Republikanernas toppkandidater Donald Trump och Ted Cruz anses stå för långt till höger politiskt för att kunna stödjas av svenska högerpolitiker.

Ungdomsförbundet KDU har i sociala medier använt sig av en retorik som påminner om den Rubio använder sig av.


Brottsvåg på badhusen

"Jag befann mig i en sexuell nödsituation." Roade sig med att dyka från hopptornet efter våldsamma övergreppet, medan pojken fick föras till sjukhus.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Hyresgästföreningen-chef gjorde villaklipp

Lyxvillan snart värd 10 miljoner kronor.. Samtidigt får Pedram Kouchakpour nästan en miljon i årslön från Hyresgästföreningen.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

"Därför stämmer jag Swedbank". Widar Nord om sin tvist med S-märkta bankjätten.0 

Slipper svara – varje gång. Ordföranden ingriper så fort banken får en svår fråga från Fria Tiders chefredaktör Widar Nord.0 

Vetenskap

Rymdbolag satte nytt satellitrekord. 143 satelliter skickades upp på en och samma raket.0 

Forskare kräver omedelbart 5G-stopp: "Kan skada hälsan". Tunga kravet – efter cancerlarmen.0 Plus

Kultur

Satirtecknaren Hans Lindström död. Drev hejdlöst med mångkulturella Sverige under sista åren.0 

Phil Spector död i corona. Demonproducenten och mördaren har avlidit.0