Asylkaoset
Migranter på väg norrut i Europa – nuförtiden en vanlig syn på Västra järnvägsstationen i Wien.

SD: Totalinvandringen är här

Publicerad 4 oktober 2015 kl 20.15

Inrikes. Efter det rekordstora invällandet av invandrare har Migrationsverket sjösatt en "krisorganisation" och regeringen en akut krisplan. Nu menar Sverigedemokraternas Kent Ekeroth att massinvandringen har övergått i "totalinvandring", där alla samhällets resurser satsas på att maximera invandringen.

Gilla artikeln på Facebook

När Sverigedemokraterna igår anordnade en demonstration mot våldet i Malmö var applåderna som starkast när riksdagsledamoten Kent Ekeroth deklarerade att massinvandringen “nu har blivit totalinvandringen”, skriver Skånska Dagbladet.

Begreppet “totalinvandring” beskrevs så sent som i tisdags så här av Sverigedemokratisk Ungdoms kulturpolitiske talesperson Anton Stigermark, genom en statusuppdatering på Facebook: "Massinvandringen har upphört att gälla – nu är det totalinvandring som gäller. Det är lika fascinerande som skrämmande att se hur ett samhälle mobiliseras till syftet att klara av en enda uppgift: Maximal invandring till varje pris.”

Uttalandena kan ses mot bakgrund av den akuta krisplan som justitie- och migrationsminister Morgan Johansson presenterade i förra veckan. Migrationsverket och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, har fått i uppdrag att sondera statliga bolag och myndigheter efter lokaler som asylsökanden kan placeras i, skriver Expressen.

Även länsstyrelserna ska leta tomma rum genom samverkanskonferenser där kommunerna ska höras löpande om tillgången till fastigheter. Dessutom tidigarelägger nu regeringen behandlingen av de nya lagförslag som ska stärka invandringstvånget för landets kommuner.

Den stora invällningen av asylsökanden har även gjort att Migrationsverket tvingats aktivera en nationell “krisorganisation” som nu centralstyr hela verkets organisation, skriver Aftonbladet.

På Flashback – ett av Sveriges största diskussionsforum – diskuteras totalinvandringen i en forumtråd som hittills har 180 inlägg. En användare beskriver situationen så här: "Även samhällsresurser som inte är direkt ämnade att hantera invandringsrelaterade utgiftsposter rinner nästan uteslutande ner i hål grävda av invandrarproblemet - sjukvården, socialförsäkringssystemet, kommunala välfärdsbudgetar omstruktureras för att klara av finansieringen av flyktingboenden/integrationsprojekt, osv."

– Det handlar om att mobilisera alla statens och kommunernas krafter, sa inrikesminister Anders Ygeman när han i torsdags proklamerade att Sverige, på grund av invällningen, befinner sig i kristillstånd, skriver Aftonbladet.


Nyheter från förstasidan

Boende flyr Norsborg efter mordet

"Många tycker att det här var droppen." Ser inte längre området som säkert efter 12-åringen skjutits ihjäl.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Mer från Inrikes

Vetenskap

Karolinska: Munskydd hindrar coronasmitta. Professorn: "Bör vara en nyckelkomponent för att minska spridningen"0 

Kultur

Björn Kjellman: Fel att den "vite mannen" får så mycket utrymme. "Vår värld är orättvis och fördomsfull."0 

Vänsteraktivister rasar efter att svart komiker skämtat om slaveriet. Komediklubb attackeras efter politiskt inkorrekta skämt.0