Asylkaoset
Migranter på väg norrut i Europa – nuförtiden en vanlig syn på Västra järnvägsstationen i Wien.

SD: Totalinvandringen är här

Publicerad 4 oktober 2015 kl 20.15

Inrikes. Efter det rekordstora invällandet av invandrare har Migrationsverket sjösatt en "krisorganisation" och regeringen en akut krisplan. Nu menar Sverigedemokraternas Kent Ekeroth att massinvandringen har övergått i "totalinvandring", där alla samhällets resurser satsas på att maximera invandringen.

Gilla artikeln på Facebook

När Sverigedemokraterna igår anordnade en demonstration mot våldet i Malmö var applåderna som starkast när riksdagsledamoten Kent Ekeroth deklarerade att massinvandringen “nu har blivit totalinvandringen”, skriver Skånska Dagbladet.

Begreppet “totalinvandring” beskrevs så sent som i tisdags så här av Sverigedemokratisk Ungdoms kulturpolitiske talesperson Anton Stigermark, genom en statusuppdatering på Facebook: "Massinvandringen har upphört att gälla – nu är det totalinvandring som gäller. Det är lika fascinerande som skrämmande att se hur ett samhälle mobiliseras till syftet att klara av en enda uppgift: Maximal invandring till varje pris.”

Uttalandena kan ses mot bakgrund av den akuta krisplan som justitie- och migrationsminister Morgan Johansson presenterade i förra veckan. Migrationsverket och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, har fått i uppdrag att sondera statliga bolag och myndigheter efter lokaler som asylsökanden kan placeras i, skriver Expressen.

Även länsstyrelserna ska leta tomma rum genom samverkanskonferenser där kommunerna ska höras löpande om tillgången till fastigheter. Dessutom tidigarelägger nu regeringen behandlingen av de nya lagförslag som ska stärka invandringstvånget för landets kommuner.

Den stora invällningen av asylsökanden har även gjort att Migrationsverket tvingats aktivera en nationell “krisorganisation” som nu centralstyr hela verkets organisation, skriver Aftonbladet.

På Flashback – ett av Sveriges största diskussionsforum – diskuteras totalinvandringen i en forumtråd som hittills har 180 inlägg. En användare beskriver situationen så här: "Även samhällsresurser som inte är direkt ämnade att hantera invandringsrelaterade utgiftsposter rinner nästan uteslutande ner i hål grävda av invandrarproblemet - sjukvården, socialförsäkringssystemet, kommunala välfärdsbudgetar omstruktureras för att klara av finansieringen av flyktingboenden/integrationsprojekt, osv."

– Det handlar om att mobilisera alla statens och kommunernas krafter, sa inrikesminister Anders Ygeman när han i torsdags proklamerade att Sverige, på grund av invällningen, befinner sig i kristillstånd, skriver Aftonbladet.


Här kampanjar hon mot "vita män" och "rasism". Men när fästmannen Hasan nekades PUT mördade han sin flickvän i protest.0 Plus

Beväpnade sig med kniv och högg ned invandraren. Mammans panikartade larmsamtal: "Hon tänker alltså ta livet av två killar."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Regeringen vill ge USA tillgång till FRA-data

Ska få "direktåtkomst". Supermakten föreslås även få spionera när Sverige helt saknar intressen i saken, enligt förslaget.0 

Ekonominyheter

Rekordmånga vill ha skuldsanering

Stora antalet skuldsatta unga oroar.. "Vi lever i ett samhälle som är uppbyggt kring lån och skulder."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Jämförs med zombieapokalyps. Överallt står nedgångna människor fastfrusna i groteska ställningar.0 Plus

Mer från Inrikes

Uppsala-forskarnas upptäckt. Kvinnornas sömn påverkades dock i stort sett inte alls.0 

FHM: Även vaccinerade ska vara fortsatt försiktiga

Nya råden.. "Det blir en tydlig begränsning för ovaccinerade personer."0 

Extremt sällsynt svamp hittad på Gotland

Hade inte siktats på 120 år.. "En art man sneglat på i litteraturen men som känts helt otänkbart att återfinna."0 

Kultur

Här är Abbas första nya låtar. Första nysläppet på 40 år.0 

John Cleese i PK-kritisk tv-serie. 81-årige komikern undersöker "woke"-kulturen.0