Maktstriden i SD

SDU skriver om idéprogram

Publicerad 15 september 2015 kl 00.04

Politik. Efter att Jessica Ohlson valts till ny ordförande för SDU skriver ungdomsförbundet nu in partiideologen Mattias Karlssons olika politiska begrepp i sitt idéprogram. Karlsson ska enligt uppgift ha tagit illa vid sig av att hans begrepp saknades i programmet tidigare, vilket eldat på konflikten mellan SD och SDU.

Gilla artikeln på Facebook

Både "socialkonservatism" och "nationalism" står nu i programmet. Även Mattias Karlssons egen uppfinning "öppen svenskhet", som innebär att invandrare som uppfyller Sverigedemokraternas kriterier ska betraktas som svenskar, har tagits med. Karlsson har sedan tidigare slagit fast att bland annat Zlatan Ibrahimovic inte är svensk, vilket har väckt debatt.

– Begreppet saknas i vårt program, men vi har haft innebörden av det hela tiden. Nu har vi förtydligat det, säger Jessica Ohlson till Eskilstuna-Kuriren.

Enligt Ohlson är det uppenbart att SDU idémässigt alltid har ställt sig bakom begreppen, vilket hon säger sedan tidigare framgått av idéprogrammet.

SD:s presschef Henrik Vinge är dock av en annan uppfattning och menar att det nya idéprogrammet inte förändrar någonting i sak.


Hade afghansex på HVB-hemmet. Den 45-åriga politikern var nämndeman för S i samma tingsrätt som dömer henne.0 Plus

Befolkningsbytet

Ekonominyheter

Ingves ”djupt orolig" för sitt eget boprisrally

Riksbankschefen beklämd av lånefesten.. "Har pratat om bostadsmarknaden sedan jag började på Riksbanken" men inte gjort nåt.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare