Solsidan blir långfilm till julafton

Publicerad 5 maj 2017 kl 17.47

Kulturnyheter. Alla Solsidan-fans får en trevlig julklapp i år. Succéserien är tillbaka. Men inte som tv-serie, utan som långfilm. Enligt skådespelaren och regissören Felix Herngren kommer den redan i jul.

Gilla artikeln på Facebook

I mars meddelade Svenska Filminstitutet att den populära komediserien Solsidan ska upp på bioduken.

"Vi följer de tre paren i en komedi om kärlek, barnlängtan, knepiga föräldrar och oskrivna badregler i Torekov", hette det i ett pressmeddelande.

Men när filmen skulle komma var oklart.

Nu meddelar Felix Herngren, som spelar karaktären Alex Löfström, att den kommer ha premiär till jul i år, vilket kan bli en trevlig julklapp för alla som saknar serien.

"Nu är vi igång! Äntligen. Det är som tiden stått still sen förra inspelningen med det här underbara gänget", skriver han på sin Instagram på fredagen.

Filmen regisseras av Felix och hans bror Måns Herngren och har tilldelats 8 000 000 kronor i marknadsstöd.

TV-serien Solsidan hade premiär på TV4 2010 och pågick under fem säsonger fram till 2015. Den handlar om Alex (Felix Herngren) och Anna (Mia Skäringer) som flyttar tillbaka till Alex barndomshem i det välbärgade Solsidan i Saltsjöbaden i Stockholm. De båda börjar umgås med Alex snabbkäftade barndomsvän, den framgångsrike fondmäklaren Fredde Schiller (Johan Rheborg) och dennes fru Mikaela (Josephine Bornebusch). Som gubben i lådan dyker även den jobbige snåljåpen Ove Sundberg (Henrik Dorsin) upp i de flesta avsnitt.

Andra säsongens första avsnitt sågs av 2 530 000, vilket var den högsta tittarsiffran TV4 haft på tio år förutom två avsnitt av Let's Dance.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Svenska flyg mest försenade i Norden

Förseningar vanliga på Arlanda.. Flygplatsen får underbetyg i internationell jämförelse.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0