Faksimil

Torterade kvinna – i en månad

Publicerad 6 augusti 2012 kl 00.46

Inrikes.Anthony Matthews, 31, misstänks ha torterat sin 26-åriga förre detta flickvän i en hel månad i sin lägenhet i Brooklyn, New York.

Gilla artikeln på Facebook

Matthews och kvinnan hade haft ett destruktivt förhållande. Innan han iscensatte helvetet tvingade han till sig sitt offer hos hennes pappa och hotade med att döda hennes familj. Efter detta följde en 31 dagar lång tortyr som fick sitt slut i måndags.

Kvinnan slogs med en lång påk och bands fast med kablar och en förlängningssladd. Han brände henne med ett hett strykjärn. Han värmde upp en skruvmejsel som han använde för att bränna hennes könsorgan. Han stoppade in ett skjutvapen i munnen på henne så att flera tänder gick sönder. Han hotade att döda henne om hon försökte rymma.

Efter den månadslånga tortyren dumpade han sitt offer hos sin mamma, också boende i Brooklyn. Då hade offret öppna sår och i ett av såren var benet blottlagt. Till sin mamma sade förövaren att offret hade blivit överfallen av någon annan. Ingen i förövarens familj ringde till polis. Mamman tog den före detta flickvännen till sjukhus där läkare ringde polis.

- Det här är ett av de sjukaste fallen jag någonsin sett, sade en polis till Daily News.

I onsdags åtalades förövaren för försök till mord, kidnappning, misshandel och olaga vapeninnehav.

Kvinnan, som fortfarande ligger på intensivvårdsavdelningen, är motvillig till att samarbeta med polisen. Hon har levt i skräck under en lång tid och har, enligt polisen, varit i någon sorts ofrivillig frihetsberövelse i två år.

Torterarens syster säger till nyhetsmedia att hennes bror "inte är ett djur" utan en "kärleksfull och lekfull person" och att offret bara har hittat på historien för att få tillbaka sin pojkvän. Enligt systern ska offret ha prostituerat sig och bränt sig själv med ett upphettat strykjärn.

Innan dådet avtjänade Matthews ett 12-årigt fängelsestraff i Atticas kriminalvårdsanstalt i staten New York för att skjutit en man i skinkorna i en hiss 1997.

Atticas kriminalvårdsanstalt är ett så kallat supermax-fängelse för de allra farligaste brottslingarna där fångarna aldrig får träffa andra fångar och hålls isolerade 23 timmar per dygn. Redan i fängelset konstaterades det att Matthews var en fara för samhället.

I fängelset fick han avslag på alla fyra nådeansökningarna. "Om du släpps lös nu föreligger det en stor sannolikhet att du inte kommer att leva och förbli i frihet utan att bryta mot lagen", kunde benådningsnämnden konstatera redan 2009. "Ditt frisläppande är inte förenligt med samhällets välbefinnande och säkerhet."


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Bland varsomhelstare och någonstansare. Joakim Andersen om den globala klassens lågintensiva krig mot sina undersåtar.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Dyrare än någonsin bygga hus i Sverige

Kostnaderna steg 2,9 procent 2019.. Nu ökar Sverige försprånget – är redan dyrast i EU.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn. Joakim Andersen minns en av vår tids främsta tänkare.0 Plus

Vetenskap

Svenska forskare kan ha hittat fungerande botemedel mot fetma – utan biverkningar. Kan reglera hur mycket och hur snabbt maten bryts ner.0 Plus

Folkslag bär på unika gener från förhistorisk apmänniska. Spår av utdöda arten dröjer sig kvar – mitt i tredje världen.0 Plus

Kultur

Vrålade "Fuck Jimmie!" och visade rumpan i SVT. Kvinnliga artisten skrek ut politiska budskap och visade baken inför kameran.0 

PK-storm mot Stephen King. Kritiserade kvotering av ickevita i filmroller.0