Utländska asfaltsläggare prioriteras av polisen

Publicerad 22 mars 2012 kl 21.37

Inrikes.Kriminella asfaltsläggare som lurar svenskar är alltid ett säkert vårtecken. Nu vässar polisen kampen mot de utländska brottslingarna och deras framfart.

Gilla artikeln på Facebook

Polisen varnar i ett pressmeddelande för "engelsktalande män" som reser runt i Sverige på våren och erbjuder sig att lägga plattor eller asfalt på garageuppfarter och framför fastigheter med undermåligt resultat som följd.

Männen, som tillhör det irländska så kallade resandefolket, har en gedigen meritlista av mängdbrottslighet och de uppträder hotfullt, använder utpressning och de begår brott som stölder och illegal dumpning av avfall.

– Av historien har det visat sig att de även kan misstänkas för grövre brott som exempelvis människohandel, säger Jan Staaf, chef på kriminalenheten i Linköping.

Nu har polismyndigheten i Östergötland fått i uppdrag att samordna kampen mot asfaltsläggarna, något som är ett led i den nationella satsningen mot mängd- och seriebrott.

– Vi kommer att göra riktade insatser mot de oseriösa asfaltsläggarna, lovar Jan Staaf.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Asylsexvåldet

Överföll Röda korset-kvinna i asylboendets källare. Afghanen hade just fått lära sig att respektera västerländska kvinnor.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Vetenskap

Hör de mystiska "monstervrålen" från bergen. Skräckinjagande ljuden beskrivs som vrål från en drake.0 Plus

Hitlers okända statyrivariver. Jämförs med "Black lives matter"0 Plus