Utländska asfaltsläggare prioriteras av polisen

Publicerad 22 mars 2012 kl 21.37

Inrikes.Kriminella asfaltsläggare som lurar svenskar är alltid ett säkert vårtecken. Nu vässar polisen kampen mot de utländska brottslingarna och deras framfart.

Gilla artikeln på Facebook

Polisen varnar i ett pressmeddelande för "engelsktalande män" som reser runt i Sverige på våren och erbjuder sig att lägga plattor eller asfalt på garageuppfarter och framför fastigheter med undermåligt resultat som följd.

Männen, som tillhör det irländska så kallade resandefolket, har en gedigen meritlista av mängdbrottslighet och de uppträder hotfullt, använder utpressning och de begår brott som stölder och illegal dumpning av avfall.

– Av historien har det visat sig att de även kan misstänkas för grövre brott som exempelvis människohandel, säger Jan Staaf, chef på kriminalenheten i Linköping.

Nu har polismyndigheten i Östergötland fått i uppdrag att samordna kampen mot asfaltsläggarna, något som är ett led i den nationella satsningen mot mängd- och seriebrott.

– Vi kommer att göra riktade insatser mot de oseriösa asfaltsläggarna, lovar Jan Staaf.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Fria Tider i Malmö

Kraftig stålkonstruktion håller gängen på avstånd. Butiksbiträdet till Fria Tider Plus: "Polisen gör ingenting, det är rena Chicago."0 Plus

Henrik Arnstad

Elaka tungor hånar DN-veteranens nya teori. Detta folkslag är trollkarlen Gandalf en rasistisk symbol för, enligt Henrik Arnstad.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Klarnas kreditförluster fördubblade när fler än någonsin söker skuldsanering

Inkassojättens kundförluster 1,2 miljarder.. "Det finns ett stort behov" av att slippa betala i Sverige nu, enligt Kronofogden.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Fotografier och video. Tysk-svenska konstruktionen omdanar svenskt luftvärn – här avfyras roboten för första gången från svensk mark.0 Plus

Vetenskap

Svensk upptäckt: Så blir man mätt utan att äta. Spektakulära genombrottet i kampen mot fetma.0 Plus

Forskare: Nymfomani beror på hormonstörning – och kan botas. Svensk upptäckt öppnar för medicin mot beteendet.0 Plus

Kultur

Rolf Lassgård spelar präst som byter kön. Ny svensk storfilm har premiär i februari.0