Markus Allard
Ung Vänster-ordföranden Markus Allard "gillar" organisationen Revolutionära Fronten på Facebook. (Skärmdump: Facebook)

Vänsterpartist försvarar extremvåldet

Publicerad 20 november 2013 kl 17.52

Inrikes.Åtta personer från den kriminella vänsterorganisationen Revolutionära Fronten anhölls idag misstänkta för bland annat vapenbrott och förberedelse till skadegörelse. Nu får den antidemokratiska organisationen stöd från Markus Allard, Ung Vänsters ordförande i Örebro Län.

Gilla artikeln på Facebook

Det är Tvärsnytt som har uppmärksammat att V-ledaren "gillar" Revolutionära Fronten på sin Facebook-sida.

När SVT tog kontakt med Markus Allard stod han fast vid sitt stöd till den militanta organisationen, som ligger bakom ett stort antal våldsbrott riktat mot politiska motståndare.

- Ärligt talat jag tyckte inte det är värre än att gilla polisen på Facebook. Hade det inte funnits självförsvar för såna som mig hade jag aldrig kunnat varit politiskt aktiv, säger Markus Allard till Tvärsnytt.

Han uppger dessutom att han inte ser några problem med att som Vänsterpartist stöda den typen av organisation, och menar att Revolutionära Fronten "skyddat" honom när han blivit hotad av nazister.

Det är inte första gången Markus Allard hamnar i blåsväder efter kontroversiella uttalanden. I mars gillade han en vänsterextrem aktion som gick ut på att smeta ned den unga bloggerskan Kissies dörr och kalla henne för "borgarhora". I april fick han uppmärksamhet efter att ha jämfört Stefan Löfven med Hitler.

Vänsterpartiets kopplingar till Revolutionära Fronten är av allt att döma betydligt mer omfattande än att enskilda företrädare tar organisationen i försvar. Bara drygt en vecka innan polisen slog till mot våldsorganisationen tågade Vänsterpartiet i Göteborg i samma led som Revolutionära Fronten i en gemensam manifestation för "alla människors lika värde". Det är dock något som det har varit helt tyst om i etablerad media.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Liberale toppolitikern på 60-talet förutspådde Sveriges framtid. "De invandringsfientliga" ska "dö" eller "lära sig se den nya verkligheten i ögonen."0 Plus

Vetenskap

Karolinska: Munskydd hindrar coronasmitta. Professorn: "Bör vara en nyckelkomponent för att minska spridningen"0 

Kultur

Björn Kjellman: Fel att den "vite mannen" får så mycket utrymme. "Vår värld är orättvis och fördomsfull."0 

Vänsteraktivister rasar efter att svart komiker skämtat om slaveriet. Komediklubb attackeras efter politiskt inkorrekta skämt.0