Markus Allard
Ung Vänster-ordföranden Markus Allard "gillar" organisationen Revolutionära Fronten på Facebook. (Skärmdump: Facebook)

Vänsterpartist försvarar extremvåldet

Publicerad 20 november 2013 kl 17.52

Inrikes.Åtta personer från den kriminella vänsterorganisationen Revolutionära Fronten anhölls idag misstänkta för bland annat vapenbrott och förberedelse till skadegörelse. Nu får den antidemokratiska organisationen stöd från Markus Allard, Ung Vänsters ordförande i Örebro Län.

Gilla artikeln på Facebook

Det är Tvärsnytt som har uppmärksammat att V-ledaren "gillar" Revolutionära Fronten på sin Facebook-sida.

När SVT tog kontakt med Markus Allard stod han fast vid sitt stöd till den militanta organisationen, som ligger bakom ett stort antal våldsbrott riktat mot politiska motståndare.

- Ärligt talat jag tyckte inte det är värre än att gilla polisen på Facebook. Hade det inte funnits självförsvar för såna som mig hade jag aldrig kunnat varit politiskt aktiv, säger Markus Allard till Tvärsnytt.

Han uppger dessutom att han inte ser några problem med att som Vänsterpartist stöda den typen av organisation, och menar att Revolutionära Fronten "skyddat" honom när han blivit hotad av nazister.

Det är inte första gången Markus Allard hamnar i blåsväder efter kontroversiella uttalanden. I mars gillade han en vänsterextrem aktion som gick ut på att smeta ned den unga bloggerskan Kissies dörr och kalla henne för "borgarhora". I april fick han uppmärksamhet efter att ha jämfört Stefan Löfven med Hitler.

Vänsterpartiets kopplingar till Revolutionära Fronten är av allt att döma betydligt mer omfattande än att enskilda företrädare tar organisationen i försvar. Bara drygt en vecka innan polisen slog till mot våldsorganisationen tågade Vänsterpartiet i Göteborg i samma led som Revolutionära Fronten i en gemensam manifestation för "alla människors lika värde". Det är dock något som det har varit helt tyst om i etablerad media.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Hänger lappar med budskap på liken. "Jag heter Sajal, Jag våldtog... Det här är mitt straff" skrev lönnmördaren på sitt tredje offer.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Trumps handelspolitik kommer till Europa, skriver Dan Ahlmark. Den politiska globalismen kan bli nästa område som omdanas.0 

Vetenskap

Kultur

Judisk grupp stoppar Roger Waters. Pink Floyd-stjärnan anklagas för att vara antisemit.0