UTSATT GRUPP. Många rumäner ägnar sig ut tiggeri.
Scampiks

Varannan rumän i Storbritannien gripen för brott

Publicerad 1 april 2013 kl 05.58

Utrikes.Nästan 28 000 rumäner har gripits misstänkta för brott i London under de senaste fem åren – trots att det bara bor 68 000 rumäner i landet, rapporterar Daily Mail.

Gilla artikeln på Facebook

"Det motsvarar 15 gripna rumäner per dag", skriver Daily Mail. Brott som de misstänks för innefattar alltifrån mord till rån och våldtäkter och stöld. Till det kommer brott som rumänerna begår utanför London.

Den chockerande statistiken vittnar om extremt utanförskap och utsatthet bland de rumäner, varav en stor del är etniska romer, som söker sig till Storbritannien. I och med Rumänien och Bulgariens inträde i EU hotar allt fler från dessa länder söka sig till Storbritannien och övriga EU, med de sociala problem som följer.

Tanken är att de kriminella rumänerna ska utvisas till Rumänien för att avtjäna sitt straff, men den rumänska staten säger sig inte ha plats för alla tusentals fångar.

Utanförskap för romer i Sverige
Romer är en mycket utsatt grupp även i Sverige. Bara var tionde rom i Malmö går ut gymnasiet och kanske ännu mer uppseendeväckande är att inte ens hälften går ut grundskolan. Romernas situation blir inte bättre av att de dessutom har väldigt låg intelligens. Enligt brittiska forskare har romer i Serbien, varifrån många invandrat till Sverige, en IQ på i genomsnitt 70, vilket stänger ute romerna från de flesta kvalificerade jobb. Mindre än var femte rom i Malmö har arbete.

Storbritanniens premiärminister David Cameron gick till val på kraftigt minskad invandring  men ännu har inga av hans vallöften infriats. Nyligen kritiserade Socialminister Göran Hägglund (KD) Cameron för att ställa grupp mot grupp, i och med hans löften om minskad invandring.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Man hittades död i öknen. Ska ha försökt våldta åsna som sparkade bakut, enligt uppgifter i sociala medier.57 Plus

Nya Sverigebilden

Kommer tvingas bryta sin passunion med Sverige, enligt dansk toppolitiker. Som arabland kommer Sverige inte längre ha mycket gemensamt med Danmark, menar hon.0 Plus

Skräckinjagande ljuden beskrivs som vrål från en drake. Tusentals samlades för att hitta varelsen som ger ifrån sig lätet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Vetenskap

Psykiatrivarningen: Viruset kan utlösa psykos. Coronalarm från Akademiska sjukhuset.0 

Han blir yngst hittills i rymden. Slår rysk kosmonaut med sju år.0 

Kultur

Kurt Westergaard död. Danske Muhammedtecknaren avliden.0