Lag & Rätt

VD ryckte ut när polisen vägrade ingripa mot knarkare som hotade kaféets personal – blev stoppad direkt och fick fortkörningsböter

Publicerad 23 oktober 2019 kl 05.40

Inrikes. Polisen valde att inte rycka ut när konditoriföretaget Vivels fick besök av en aggressiv narkoman som hotade att sticka en spruta med "smittat blod" i företagets unga kvinnliga personal. Men när VD:n åkte i ilfart till platsen för att köra iväg narkomanen blev han stoppad för fortkörning – och fick böter.

Gilla artikeln på Facebook

Det är i en intervju med Fplus som konditorn Stefan Fritzdorf berättar om de ökade säkerhetshoten mot sitt företag.

Händelsen med narkomanen inträffade när de unga kvinnorna i personalen sa till en sprutnarkoman som bytte om, tvättade sig och tog sprutor på toaletten att gå därifrån.

– Då ilsknade personen till, drog fram sprutan och hotade att sticka dem med ”smittat blod”, säger konditorn till Fplus.

Polisen valde dock att inte rycka ut, eftersom man prioriterade andra brott vid tillfället, uppger Stockholmspolisens presstjänst för Fplus. Närmare bestämt visade man sig vara sysselsatt med att övervaka hastighetsöverträdelser utanför Solvalla där Stefan Fritzdorf stoppades och fick böter för fortkörning av en MC-polis när han var på väg i ilfart för att undsätta sin personal på egen hand.

Det är inte första gången polisen vägrar rycka ut när Vivels konditorier drabbas av brott. Konditoriet på Älvsjö torg fick strax innan stängning besök av fem män som startade ett våldsamt bråk, skrek och kastade glas, porslin, stolar och bord på varandra, berättar Fritzdorf för Fplus. Personalen ska då ha bestått av två kvinnor i 20-årsåldern som ringde polisen – som valde att inte rycka ut.

I en tid av allt hårdare konsument­skyddsregler har även vanliga människor blivit allt svårare att ha att göra med som företag, eftersom attityden har förändrats. En trend är att vanliga människor försöker missbruka olika konsument­rättigheter för att sko sig eller få saker gratis.

– Välklädda människor kommer in i butikerna och påstår att de har köpt till exempel tio tårtor och vill ha pengarna tillbaka, utan att ha vare sig kvitto eller tårtor kvar. De påstår att det har varit hårstrån i dem och allt möjligt, säger Stefan Fritzdorf.


Så censurerar journalisterna om invandringen. "Studio Ett"-veteranen beskriver nu sina egna erfarenheter från Sveriges Radio.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ny statistik: Var femte coronapatient på sjukhus avlider

Socialstyrelsen presenterar coronasiffror. Långa vårdtider för patienter – mediantiden 20 dygn på IVA.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Vetenskap

Forskare undersöker om snus skyddar mot corona. Fick förfrågan från franska kollegor.0 

Därför drabbas inte barn hårt av viruset. Väldigt få utvecklar allvarliga symtom.0 

Kultur

Bryan Adams pudlar efter anklagelser om rasism. Skyllde viruset på "förbannade fladdermusätande jävlar".0 

Är negerbollen dansk?. Populärt bakverk med kontroversiellt namn firas idag.0 Plus