MAMMABLUFF: Erik Bengtzboe (M) lurade till sig 150.000 kronor i bidrag från skattebetalarna genom att låtsas bo i pojkrummet hemma hos mamma.

Bidragsfuskande M-topp ny chefsekonom på Skattebetalarnas förening

Publicerad 10 juli 2020 kl 18.31

Ekonomi. Den tidigare MUF-ordföranden Erik Bengtzboe (M) lurade skattebetalarna på 158.000 kronor i felaktiga bidrag innan fusket uppdagades och han tvingades lämna riksdagen under förnedrande former 2019. Men nu har Bengtzboe fått ett nytt jobb – som chefsekonom på Skattebetalarnas förening.

Gilla artikeln på Facebook

– När allt fler ropar efter den stora statens återkomst behövs Skattebetalarna för att påminna om att det bara är genom tillväxt med växande företag som vi bygger välstånd i Sverige. Jag är glad att få ansluta till gänget på Skattebetalarna och jobba för lägre och synligare skatter, bättre företagsklimat och mer pengar i plånboken för vanligt folk, säger Erik Bengtzboe i ett pressmeddelande från Skattebetalarna.

Förra året skaffade sig Bengtzboe mer pengar i plånboken genom att vara skenskriven hos sin mor i Nyköping samtidigt som han begärde bidrag från skattebetalarna för en "övernattnings­lägenhet" i Stockholm. Skandalen var ett faktum när Aftonbladet avslöjade att Bengtzboes fru och barn var skrivna i övernattnings­lägenheten i Stockholm.

Totalt lyckades politikern fuska sig till 158.000 kronor i felaktiga bidrag och traktamenten från skattebetalarna

Före skandalen var Bengtzboe utbildningspolitisk och arbetsmarknadspolitisk talesperson för Moderaterna och partiets ledamot i utbildningsutskottet och arbetsmarknadsutskottet. Han sparkades från samtliga poster och tvingades lämna riksdagen efter avslöjandet.

– Hans personliga trovärdighet har tagit allvarlig skada av den senaste tidens uppmärksamhet kring riksdagens ersättning för hans boenden, förklarade M-ledaren Ulf Kristersson i samband med beslutet.

Men nu blir Erik Bengtzboe alltså ny chefsekonom för Skattebetalarnas förening. Rekryteringen av den tidigare M-toppen uppges vara en av de åtgärder som vidtas när föreningen satsar stort inför nästa års 100-årsjubileum och valet 2022.

– Skattebetalarna har en viktig roll att förklara varför vi behöver sänka skatterna och minska de offentliga utgifterna. Här kommer Eriks gedigna kunskap och erfarenhet väl till pass, säger Christian Ekström, vd för Skattebetalarnas förening, i ett pressmeddelande.


Satte skräck i muhammedanerna. Arabisk historiker: "Ingen vågade möta dem i strid"0 Plus

Liberala floskeln "Vi är alla afrikaner" utmanas av spektakulärt fynd. Människoliknande varelser i Europa vid en tid då våra påstådda förfäder i Afrika såg ut som apor, enligt ny studie.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Så mycket tjänar de anställda på Expo – hela listan

Personalen "hängs ut" med namn och månadslön. Vänsterextremisterna uppger sig ha drabbats av "allvarliga ekonomiska svårigheter".0 

Ekonominyheter

Twittrare gripna för manipulationer av marknaden

Tre i södra Sverige anhållna för "pump and dump".. Ska ha spridit haussande aktierekommendationer och sedan sålt vid prisuppgången.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Har bara krav och inga skyldigheter. Kan invandrarnas relation till Sverige verkligen upprätthållas i längden, undrar Jan Tullberg.0 

Mer från Ekonomi

Svenskarna köpte hus för 327 miljarder 2020

Rekordsiffror igen.. Priserna på fritidshus steg med 10 procent redan innan årsskiftet.0 

Valutareserven töms på dollar helt. "Liksom centralbanken har vi beslutat att reducera investeringarna".0 

Vetenskap

Så såg svenskarna ut för 8.000 år sedan. Återskapas med hjälp av skallar och DNA.0 

Kultur

Abortaktivistens bild upprör. "Så där håller man inte ett spädbarn."0 

"Jag kallar det PK": Ulf Brunnberg rasar mot nya Saltkråkan. Skådisarnas bråk om nyinspelningen.0