Bonnierprofil beskriver Greta som "vår världs frälsare"

Publicerad 17 mars 2019 kl 14.06

Media. Den 16-åriga klimataktivisten Greta Thunberg måste få fortsätta att arrangera skolkkampanjer eftersom hon är "vår tids viktigaste ledare" och på väg att bli "vår världs frälsare". Det skriver Bonnierhöjdaren Frida Boisen i en kolumn i Aftonbladet.

Gilla artikeln på Facebook

"Greta Thunberg är utan tvekan, vår tids viktigaste ledare. När Greta Thunberg talar lyssnar världen. Vi gör det, för att vi måste. Vår ohållbara, bortskämda livsstil, tar död på vår planet. Vi har ett val. Att blunda, hålla för öronen och köra på, eller ta in – och förändra oss. Greta Thunberg är på väg att bli vår världs frälsare", skriver Frida Boisen.

Boisen riktar hård kritik mot att "många skolledare" i Sverige väljer att "tramsa och straffa elever" som deltar i Gretas omfattande skolkkampanjer.

Hon konstaterar att det framför allt är skolor utanför Stockholms innerstad som inte vill gå med på klimatskolket, som i tysk media har pekats ut som en PR-kampanj finansierad av klimatbolag.

"På min dotters skola i Stockholm har det utgått påbud om att alla som deltar på manifestationen kommer att drabbas av ogiltig frånvaro, även om man som vårdnadshavare anmäler giltig frånvaro via skolplattformen", skriver Frida Boisen i Aftonbladet.


Video: Kommer "aldrig i livet" flytta tillbaka. "För mycket våldtäkter, mord, knivhuggningar, halshuggningar, skjutningar, sprängningar, rån, allt."0 Plus

Här kampanjar hon mot "vita män" och "rasism". Men när fästmannen Hasan nekades PUT mördade han sin flickvän i protest.0 Plus

"Fantastiskt bra gjort" Fick hjälp av dottern att spåra skäggige nedskräparen.0 Plus

Ekonominyheter

FI inleder ärende mot skandalbanken – igen. Misstänks för brott mot marknadsmissbruksförordningen.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

CHOCKBILDER: "Det är bortom förkrossande". Islamiska staten brände ned hotell i kändistäta semesterparadiset.0 Plus

Mer från Media

Vetenskap

Studie: Vanlig Alvedon ändrar din personlighet. Ökad riskbenägenhet, lägre empati...0 Plus

Högljudd sång smittar värst. Forskare studerade hur mycket partiklar vi avger när vi sjunger.0 

Kultur

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0