Bonnierprofil beskriver Greta som "vår världs frälsare"

Publicerad 17 mars 2019 kl 14.06

Media. Den 16-åriga klimataktivisten Greta Thunberg måste få fortsätta att arrangera skolkkampanjer eftersom hon är "vår tids viktigaste ledare" och på väg att bli "vår världs frälsare". Det skriver Bonnierhöjdaren Frida Boisen i en kolumn i Aftonbladet.

Gilla artikeln på Facebook

"Greta Thunberg är utan tvekan, vår tids viktigaste ledare. När Greta Thunberg talar lyssnar världen. Vi gör det, för att vi måste. Vår ohållbara, bortskämda livsstil, tar död på vår planet. Vi har ett val. Att blunda, hålla för öronen och köra på, eller ta in – och förändra oss. Greta Thunberg är på väg att bli vår världs frälsare", skriver Frida Boisen.

Boisen riktar hård kritik mot att "många skolledare" i Sverige väljer att "tramsa och straffa elever" som deltar i Gretas omfattande skolkkampanjer.

Hon konstaterar att det framför allt är skolor utanför Stockholms innerstad som inte vill gå med på klimatskolket, som i tysk media har pekats ut som en PR-kampanj finansierad av klimatbolag.

"På min dotters skola i Stockholm har det utgått påbud om att alla som deltar på manifestationen kommer att drabbas av ogiltig frånvaro, även om man som vårdnadshavare anmäler giltig frånvaro via skolplattformen", skriver Frida Boisen i Aftonbladet.


Ekonominyheter

Marginalen bank: Fel att beskriva våra lån som en gåva från skattebetalarna

"Är inte återbetalningsfria".. Så svarar banken på gårdagens artikel om subventionerade lån till kvinnor och minoritetsgrupper.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Brev till kultursidan. Omöjligt att förstå Sveriges nedgång utan att förstå ägandet, skriver Johan Alltman.0 

Vetenskap

Google-visselblåsaren: "En orwellsk mardröm till censurmaskin". Zachary Vorhies om tiden hos IT-jätten och efterspelet.0 

Kineserna kan ha tagit emot "meddelande från utomjordingar". Radiosignaler från galax tre miljarder ljusår bort.0 Plus

Kultur

Vänsterextremist åtalad för attack mot Dan Park. Hällde milkshake över gatukonstnären under AFS-möte.0 

Sabaton i allvarlig bilolycka. "Vi är glada över att vara vid liv."0