Bonnierprofil beskriver Greta som "vår världs frälsare"

Publicerad 17 mars 2019 kl 14.06

Media. Den 16-åriga klimataktivisten Greta Thunberg måste få fortsätta att arrangera skolkkampanjer eftersom hon är "vår tids viktigaste ledare" och på väg att bli "vår världs frälsare". Det skriver Bonnierhöjdaren Frida Boisen i en kolumn i Aftonbladet.

Gilla artikeln på Facebook

"Greta Thunberg är utan tvekan, vår tids viktigaste ledare. När Greta Thunberg talar lyssnar världen. Vi gör det, för att vi måste. Vår ohållbara, bortskämda livsstil, tar död på vår planet. Vi har ett val. Att blunda, hålla för öronen och köra på, eller ta in – och förändra oss. Greta Thunberg är på väg att bli vår världs frälsare", skriver Frida Boisen.

Boisen riktar hård kritik mot att "många skolledare" i Sverige väljer att "tramsa och straffa elever" som deltar i Gretas omfattande skolkkampanjer.

Hon konstaterar att det framför allt är skolor utanför Stockholms innerstad som inte vill gå med på klimatskolket, som i tysk media har pekats ut som en PR-kampanj finansierad av klimatbolag.

"På min dotters skola i Stockholm har det utgått påbud om att alla som deltar på manifestationen kommer att drabbas av ogiltig frånvaro, även om man som vårdnadshavare anmäler giltig frånvaro via skolplattformen", skriver Frida Boisen i Aftonbladet.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

"Libra" ska konkurrera med bitcoin. Stora betaltjänster är med på projektet.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn: Joakim Andersen. Ivar Arpis text för upp frågan om Sveriges förslumning till debatt.0 Plus

Mer från Media

Studie: SR och SVT fulvinklar åt vänster

Framförallt vinklas invandring och SD.. "I de fall där SVT eller SR fälls i politiska ämnen lutar vinklingen nästan alltid åt det vänsterliberala hållet."0 

Högermänniskor har lägre förtroende för nyhetsmedier

Bland liberaler och vänsteranhängare är förtroendet 88 procent, bland SD:are 51 procent. "Förtroendet för medier sjunker ju längre ut på högerkanten som man har sina partisympatier."0 

Sidor

Vetenskap

Experter slår larm: 10.000-tals farliga ämnen i dricksvattnet. Helt bortom kontroll, enligt expertgruppen.0 Plus

Studie: Diskriminering att ingen skrattar åt kvinnors skämt. Undersökte fördelningen av skratt i SVT:s "Vinterstudion".0 

Kultur

Världens dyraste gitarr såld. Fender-gitarr gick för 37 miljoner kronor.0 

Skogsturken-frisbeen till salu. Auktioneras ut på Tradera – av han "som kasta".0