Asylkaoset
INTE FLYKTINGAR: Många av asylkaosets invandrare saknar andra skäl att flytta än de rent ekonomiska, varnar Dansk flyktinghjälp.

Dansk flyktinghjälp: Migranterna ska ut ur Europa

Publicerad 25 augusti 2016 kl 08.03

Utrikes. Dansk flyktinghjälp grundades 1956 och är idag Danmarks största humanitära organisation. Nu vill man utvisa samtliga bidragsinvandrare ur Europa.
– Vi kan inte lösa ojämlikhet genom att låta alla världens fattiga flytta till Europa, säger general­sekreteraren Andreas Kamm.

Gilla artikeln på Facebook

Det var i en intervju i juni med den danska tidningen Information som Andreas Kamm först lade fram organisationens nya analys av vad som måste göras i den europeiska invandringspolitiken.

Enligt Dansk flyktinghjälp måste de europeiska länderna ta sig samman och repatriera de många hundra tusen invandrare som kommit till Europa med flyktingströmmen. Anledningen är att de helt enkelt inte är flyktingar. Många kommer från afrikanska länder som är fattiga men där det inte råder krig – och det enda de flyr ifrån är fattigdom.

– Det finns två grupper av folk som söker sig till Europa idag. Den ena gruppen är flyktingar som är förföljda i hemlandet och därför har rätt till skydd enligt flyktingkonventionen. Den andra gruppen utgörs av fattiga som söker bättre livsvillkor. De är inte flyktingar och vi ska inte behandla dem som flyktingar, säger Andreas Kamm.

Och vad man ska göra med dessa icke-flyktingar är uppenbart, menar han.

– Detta är folk som tar sig till Europa för att arbeta och skicka hem pengar till familjen. De ska sändas hem, och vi kan ge deras hemländer bistånd så att befolkningen inte svälter.

Om inget görs kommer miljoner invandrare att fortsätta välla in i Europa av ekonomiska skäl, och det går inte.

– Vi kan inte lösa skevheter i världen genom att flytta fattiga människor till den rika delen av världen, konstaterar Andreas Kamm.


Tusentals protesterade på Facebook. Men utpekade mannen får jobba kvar inom staten – trots bildbevis.0 Plus

Afghanerna våldtog flickor. Ett av offren försökte ta sitt liv efter övergreppen – men våldtäktsmännen får milda straff.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Sverigedemokraterna KU-anmäler Löfven

Efter turerna kring kärnkraften. "Löfven står inte över Sveriges riksdag."0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Spotify och P3 i all ära. Men varför låter föräldrar sina barn lyssna på sånt här?0 

Därför glorifierar etablissemanget våldet i "orten". Joakim Andersen om Einárs död och den liberala medelklassens små psykopatologier.0 Plus

Vetenskap

Vikingar bodde i Amerika år 1021. Byggde hus på kontinenten för exakt 1.000 år sedan.0 

Gåtan löst: Där och då tämjdes de första hästarna. Gamla teorin om indoeuropéerna stämde.0 

Kultur

Rapparen: Spotify "en väg in i kriminalitet". "Det största du kan vara är en gangster med mikrofon".0