Asylkaoset
INTE FLYKTINGAR: Många av asylkaosets invandrare saknar andra skäl att flytta än de rent ekonomiska, varnar Dansk flyktinghjälp.

Dansk flyktinghjälp: Migranterna ska ut ur Europa

Publicerad 25 augusti 2016 kl 08.03

Utrikes. Dansk flyktinghjälp grundades 1956 och är idag Danmarks största humanitära organisation. Nu vill man utvisa samtliga bidragsinvandrare ur Europa.
– Vi kan inte lösa ojämlikhet genom att låta alla världens fattiga flytta till Europa, säger general­sekreteraren Andreas Kamm.

Gilla artikeln på Facebook

Det var i en intervju i juni med den danska tidningen Information som Andreas Kamm först lade fram organisationens nya analys av vad som måste göras i den europeiska invandringspolitiken.

Enligt Dansk flyktinghjälp måste de europeiska länderna ta sig samman och repatriera de många hundra tusen invandrare som kommit till Europa med flyktingströmmen. Anledningen är att de helt enkelt inte är flyktingar. Många kommer från afrikanska länder som är fattiga men där det inte råder krig – och det enda de flyr ifrån är fattigdom.

– Det finns två grupper av folk som söker sig till Europa idag. Den ena gruppen är flyktingar som är förföljda i hemlandet och därför har rätt till skydd enligt flyktingkonventionen. Den andra gruppen utgörs av fattiga som söker bättre livsvillkor. De är inte flyktingar och vi ska inte behandla dem som flyktingar, säger Andreas Kamm.

Och vad man ska göra med dessa icke-flyktingar är uppenbart, menar han.

– Detta är folk som tar sig till Europa för att arbeta och skicka hem pengar till familjen. De ska sändas hem, och vi kan ge deras hemländer bistånd så att befolkningen inte svälter.

Om inget görs kommer miljoner invandrare att fortsätta välla in i Europa av ekonomiska skäl, och det går inte.

– Vi kan inte lösa skevheter i världen genom att flytta fattiga människor till den rika delen av världen, konstaterar Andreas Kamm.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Staffanstorp, Jönköping, Strömstad, Vänersborg. Klicka för att se de klankriminella i din hemstad – data från polisens hemliga rapport.0 Plus

Vetenskap

8.400 år gammal hund hittad i Sölvesborg. Tros ha begravts med gravgåvor.0 

Kultur

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0