Joaquin Nabi Olsson när han greps i juli.

Dramatenskådis kan få livstids fängelse för flicksex i USA

Publicerad 27 februari 2020 kl 14.27

Utrikes. Skådespelaren Joaquin Nabi Olsson, 45, åkte till Florida för att ha sex med en minderårig flicka. Nu riskerar han livstids fängelse i ett federalt amerikanskt fängelse, skriver Expressen.

Gilla artikeln på Facebook

Joaquin Nabi Olsson, som bland annat medverkat i produktioner vid Dramaten samt i filmer och tv-serier, greps i juli förra året på ett motel i Palm Bay i Florida.

Oroade medborgare hade då larmat polisen om att han vistades på motellet tillsammans med en ung flicka, och att de uppträdde som ett par.

I skådespelarens rum hittade polisen bland annat använda kondomer i en papperskorg, skrev Florida Today i samband med gripandet.

Han berättade i polisförhör att han hade kommit i kontakt med flickan, som vid tillfället var mellan 12 och 16 år, via sociala medier. Innan han flög till Florida för att träffa henne kollade han upp vilka lagar som gällde där. Han uppgav att han visste att sexet var olagligt i Florida men att han bestämde sig för att "chansa" eftersom han "älskade" flickan.

Åtalet mot Nabi Olsson har nu lagts ned på lokal nivå och tagits över av federala åklagare. Enligt Expressen utreds skådespelaren nu för två olika federala brott. Det ena kan ge upp till 30 års fängelse och det andra upp till livstids fängelse.


Familjen som flydde Sverige

Sverige tvångsplacerade henne hos arabisk bidragsfamilj. Då "kidnappade" pappan sina egna döttrar och flydde landet – nu talar hon ut i utländsk media.0 Plus

Tusentals protesterade på Facebook. Men utpekade mannen får jobba kvar inom staten – trots bildbevis.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Vetenskap

Hör de mystiska "monstervrålen" från bergen. Skräckinjagande ljuden beskrivs som vrål från en drake.0 Plus

Hitlers okända statyrivariver. Jämförs med "Black lives matter"0 Plus

Kultur

Danska Sarah, 19, vägrar dejta turk – rasiststämplas i Sverige. "Jag är inte så mycket för utlänningar"0 Plus