Barnsexgripne Dramatenskådisen

Gripen Dramatenskådis i USA erkänner sex med 14-årig flicka

Publicerad 16 juli 2020 kl 14.17

Utrikes. Den 45-årige Dramatenskådespelaren Joaquin Nabi Olsson, som greps i Florida förra sommaren efter att ha haft sex med en 14-årig flicka på ett hotellrum, har erkänt brottet. Det skriver Expressen.

Gilla artikeln på Facebook

Den 45-årige skådespelaren från Sverige har nått en uppgörelse med den amerikanska åklagaren där han genom att erkänna att han begått ett brott kan få en mildare påföljd.

Joaquin Nabi Olsson greps i maj förra året efter att någon på hotellet slagit larm om att ha sett den unga flickan tillsammans med den mer än tre gånger så gamla mannen. Vid polistillslaget säkrades bland annat använda kondomer och fläckiga handdukar på hans hotellrum. Olsson har suttit häktad sedan dess.

Att ha sex med en underårig är i Florida ett brott som straffas med fängelse från tio år upp till livstid. I och med uppgörelsen kommer åklagaren yrka att domstolen dömer till ett så kort fängelsestraff som möjligt, dock lägst tio års fängelse.

"Det innebär att staten rekommenderar rätten att döma i den lägre delen av det spann av riktlinjer som rätten kommer fram till", skriver Amy Filjones, presskontakt på den federala åklagarmyndigheten, i ett mejl till Expressen.

Den 14-åriga flicka som Dramatenskådespelaren hade sex med har i förhör berättat att hon inte hotades eller tvingades till sex, något som också påverkar straffet. När Olsson greps var det andra gången han träffade flickan, den första var i mars förra året.

Joaquin Nabi Olsson fick kontakt med flickan på internet och efter att ha pratat med henne via bland annat Instagram och FaceTime beslutade han sig för att flyga till USA för att träffa henne. Han var väl medveten om att det han gjorde var brottsligt, men har sagt att han ändå tog risken för att de två är kära i varandra.


Kriget mot veden

Löfven försökte förbjuda vedspisar 2017. Nu ska en ny avgift på "virkesupplag" vid vägar bli regeringens nya sätt att komma åt "gratisenergin" på landsbygden.0 Plus

Människans natur

Svenskar tål bara 4 procent invandrare, visar ny forskning. Sen flyttar de från bostadsområdet, enligt en avhandling från Linnéuniversitetet.0 Plus

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0