Coronavaccin

Fullvaccinerade sprider deltavirus

Publicerad 30 juli 2021 kl 17.21

Utrikes. Fullvaccinerade i USA uppmanas fortsätta bära munskydd när de vistas inomhus bland andra människor. Anledningen är delta-varianten av coronaviruset, som får en allt större spridning.

Gilla artikeln på Facebook

Det är i en uppdatering från USA:s smittskyddsmyndighet CDC som myndighetschefen Rochelle Walensky uttrycker oro för delta-virusets framfart.

– I vissa sällsynta fall kan vaccinerade människor, som infekterats av delta-viruset efter vaccinationen, vara smittsamma och sprida viruset till andra, säger hon och fortsätter:

– De här nya rönen är oroande.

Därför uppmanas nu amerikaner att fortsätta bära munskydd, även om de är fullvaccinerade mot covid.

– I områden med betydande och stor spridning uppmanar CDC att fullvaccinerade människor bär munskydd i offentliga inomhusmiljöer, säger Walensky.

Deltavarianten av coronaviruset upptäcktes i Indien av slutet av förra året. Virusvarianten är mer smittsam och kan smitta även dem som är vaccinerade. Just nu står deltavarianten för omkring 80 procent av de upptäckta coronafallen i USA.

CDC uppmanar ändå de amerikaner som ännu inte vaccinerat sig att göra det, eftersom risken att bli svårt sjuk eller smittas även av deltaviruset minskar om man är vaccinerad.


Befolkningsbytet

Nytt rekord i utvandring. Siffror visar: Så flyr vi när tredje världen flyttar in.0 Plus

Fick orgasm av våldtäkten och stannade kvar för två till. "Tänkte att jag förtjänade det" – nu får Tinder-kvinnan 115.000 kr i skadestånd och mannen fängelse.0 Plus

Ekonominyheter

Biden försöker sätta kommunist på tung finanspost

Tunga protester från delstaterna och republikaner.. Vita huset vill att bankiren Saule Omarova tar över myndigheten OCC.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Vetenskap

Studie: Så styr media vår syn på invandring. Forskare jämförde reaktioner på artiklar i Avpixlat och ETC.0 Plus

Forskare: Obehagliga nästest för corona görs i onödan. Smärtfria salivtest fungerar lika bara.0 

Kultur

Vänsterduons insats i "På spåret" hånas. Carina Bergfeldt och Marcus Oscarsson sågas.0 

Kritiken: Notre Dame görs om till "politiskt korrekt Disneyland". "Upptäcktsspår" med fokus på Afrika, "modern konst" och ljudeffekter.0