" /> " /> " />
Foto: Bengt Oberger/Cc-By-Sa

Göran Greider sörjer antisemitisk serieskytt

Publicerad 23 mars 2012 kl 13.16

Media.När den 24-årige antisemiten och islamisten Mohammed Merah, som skjutit ihjäl flera franska soldater och tre judiska barn, dödats under en eldstrid med polisen på torsdagsförmiddagen var det få som sörjde hans frånfälle. Ett undantag var dock den svenske vänsterprofilen Göran Greider, som i en krönika i Dalademokraten valde att se dåden ur gärningsmannens perspektiv.

Gilla artikeln på Facebook

"Han hatade Israel för vad den israeliska militären utsatt palestinierna för", skriver Göran Greider i vad som redan kritiseras som ett försök att legitimera den 24-årige antisemitens illdåd.

Göran Greider fortsätter sedan med att skylla seriemördarens beteende på det franska samhället, "där klassorättvisorna och främlingsfientligheten är starka", enligt honom.

I kommentarsfältet på Dalademokraten är de flesta dock skarpt kritiska mot den 54-årige vänsterprofilens inställning.

"Inte ett ord om de tre judiska stackars barnen som mördades! Här gäller att förminska det hemska och framhäva terroristens syn på den hemska omvärlden", skriver en Nils Andersson i kommentarsfältet.

Även signaturen DrDollar är kritisk:

"Detta tragiska dåd skulle alltså handla om 'klassorättvisor' och inte om militant islamism, troligtvis av organiserad art? Ett osmakligt påstående och en konsekvens av en vriden världsbild som tyvärr får komma till tals i parti och minut i diverse medier", skriver läsaren i sin kommentar.

Signaturen Otto Sneider tycker inte heller att den antisemitiske seriemördarens dåd kan förklaras endast med klassklyftor och fransk främlingsfientlighet:

"En 24 årig man skjuter besinningslöst ihjäl sina offer. Ingen behöver undra varför han avlossade skotten mot judiska barn, han var tränad av terrororganisationen al-Qaida för att utföra ett terrorbrott i Frankrike", skriver han.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Isolering från kvinnor ny strategi mot falska anmälningar. Män i finansbranschen undviker affärsluncher, möten i enrum, vägrar sitta bredvid kvinnliga kollegor på flyget och bokar hotellrum på olika våningar.0 Plus

Höll gränsen i 40.000 år. Det visar ny forskning om européernas historia.0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Jan Tullberg om rekryteringen. "Geten är inte lämplig som trädgårdsmästare."0 

Vetenskap

Längre amning kan motverka fetma. "Riskgener" kan vara fördelaktiga vid rätt förutsättningar.0 

Hjärnans utveckling kartlagd in i minsta detalj. Svenska forskarnas framsteg.0 

Kultur

Nya anti-transboken för barn: "Elefanter är inte fåglar". 22-årig högerprofil bakom barnboken.0