Arkivbild/ Högsta domstolen.

Våldtog barn hundra gånger och slapp utvisning – överklagas till HD

Publicerad 11 augusti 2020 kl 16.11

Lag & Rätt. En invandrare som begick över hundra grova våldtäkter mot barn slapp utvisning. Men nu överklagas domen till Högsta domstolen. Riksåklagaren yrkar att han ska utvisas ur landet, uppger myndigheten på tisdagen.

Gilla artikeln på Facebook

En 46-årig invandrare dömdes för bland annat grov våldtäkt mot barn och grovt sexuellt övergrepp mot barn till fängelse i 12 år.

Enligt hovrätten har mannen gjort sig skyldig till i vart fall ett hundratal grova våldtäkter under en tidsperiod om tre år.

Barnet var tio år gammalt vid det första gärningstillfället. Mannen har i samband med flera av våldtäkterna använt våld och hot, skriver Åklagarmyndigheten.

Mannen har bott i Sverige i 22 år. Därför krävs det synnerliga skäl för utvisning. Han har hustru och barn samt bostad och arbete i Sverige.

Tingsrätten, som bedömde straffvärdet till fängelse i 14 år, beslutade att mannen skulle utvisas. Men hovrätten fann inte att det fanns synnerliga skäl för det och upphävde därför tingsrättens beslut.

Riksåklagaren har nu överklagat hovrättens dom i frågan om utvisningen och yrkat att mannen ska utvisas ur landet.

"Den fråga som riksåklagaren bedömer är av intresse ur prejudikatsynpunkt är hur olika faktorer ska vägas mot varandra vid bedömningen av om det finns synnerliga skäl när det å ena sidan rör sig om allvarlig och starkt integritetskränkande brottslighet med ett högt straffvärde och å andra sidan gäller en person som har vistats lång tid i landet", skriver åklagaren i ett pressmeddelande.

Enligt Nyheter Idag är mannen serbisk medborgare och kom till Sverige 1998. Offret han våldtagit är flickvännens dotter.

Hela överklagandet kan läsas HÄR.


Bok: Så klarar du livhanken i mångkultur. Mer magkänsla och mindre politisk korrekthet är experternas råd.0 Plus

Asylkaoset

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0 

Staffanstorp, Jönköping, Strömstad, Vänersborg. Klicka för att se de klankriminella i din hemstad – data från polisens hemliga rapport.0 Plus

Vetenskap

8.400 år gammal hund hittad i Sölvesborg. Tros ha begravts med gravgåvor.0 

Kultur

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0