Almedalen 2018

Kristersson: Hellre Löfven än Åkesson

Publicerad 2 juli 2018 kl 09.10

Inrikes. Det blir inget samarbete med Sverigedemokraterna. Det klargjorde Moderaternas partiledare under sitt tal i Almedalen. Han varnade också för "ryska botar" och sade att han ska "jaga" så kallade näthatare med "full kraft".

Gilla artikeln på Facebook

Ryska botar, internettroll, näthat och Moderaternas "överlägsna" värderingar stod på agendan när Ulf Kristersson talade i Almedalen.

Precis som det politiskt korrekt etablissemanget i USA skyllde sitt valfiasko och Donald Trumps presidentseger 2016 på Ryssland, talar Kristersson redan nu om "olaglig påverkan" från utlandet.

– Valet i september kan utsättas för olaglig påverkan från ryska botar och förfalskade nyheter, som sedan sprids av helsvenska internettroll som låtsas vara upphetsade. Det som hände i USA, i Frankrike, i Tyskland – och i Brexitomröstningen – kan hända även här. Ta det på allvar. Jag gör det, sade han.

Moderatledaren menar också att hotet kommer inifrån, som när "muslimer möter hat som riktas mot moskéer och mot islam".

– Så till alla dem som hatar och hotar, har jag ett budskap: Vi kommer jaga er med den fulla kraften i vår demokrati. Vi svarar – precis som de sa i Norge efter Utöya 2011 – med ännu mera öppenhet. Men inte bara med öppenhet. Utan också med rättsstatens samlade medel. Sveriges demokratiska kraft är mycket starkare än ert hat.

Kristersson menar att han bara kommer bilda regering med partier som driver en "ansvarsfull ekonomisk politik" samt "en ansvarsfull utrikes- och säkerhetspolitik" som "helhjärtat deltar i Nato-samarbetet".

Han ska också bara bilda regering med de som driver en "ansvarsfull migrationspolitik". Något samarbete med Sverigedemokraterna blir det dock aldrig, eftersom de har sämre "värderingar" än honom.

– Moderaterna har fler värderingsgränser. Vi kommer inte regeringsförhandla eller regera med Sverigedemokraterna, sade han.

Förutom att SD "skyller nästan allt på invandringen", enligt Kristersson, så är SD:s ekonomiska politik "hokus pokus", fortsatte han.

– Sverigedemokraterna är också ett bidragsparti. Är det någon som vill betala människor för att inte jobba, så är det Jimmie Åkesson.

I stället vill Ulf Kristersson samarbeta med Socialdemokraterna.

– Därför behövs en långsiktig och blocköverskridande överenskommelse om en stram och civiliserad migrationspolitik. Det vet alla egentligen. Jag vill det. Nu är frågan om Stefan Löfven kan det.

Även i TV4 Nyhetsmorgon på söndagen föredrog Ulf Kristersson Stefan Löfven framför SD-ledaren Jimmie Åkesson.


Coronavaccin

Blodbad vid jättelikt invandrarbråk. Migrationsverkets beslut: "Omänskligt" att skicka afghanen tillbaka till Ungern trots avslag på asylsökan.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Mer från Inrikes

Ungsvenskarna vill ha tydligare återvandring

Ungdomsförbundets kritik mot SD.. "Ingen naturlag att alla hundra­tusentals människor som migrerat till Sverige ska få stanna kvar."0 

Nordea tar avstånd från egen vaccinanalys med nazireferens

Analytikerna drev hejdlöst med coronaåtgärderna.. "Vaccinet uppenbarligen så bra att man behöver tvinga människor att ta det."0 

Vetenskap

Studie: Så styr media vår syn på invandring. Forskare jämförde reaktioner på artiklar i Avpixlat och ETC.0 Plus

Forskare: Obehagliga nästest för corona görs i onödan. Smärtfria salivtest fungerar lika bara.0 

Kultur

Rapparen "Timbuktu" blir hedersdoktor vid Lunds universitet. Känd för låt om att misshandla sverigedemokrater.0