Arkivbild.

Kvinna grovt våldtagen utomhus i Malmö – Polisen: Vi går inte ut med signalement

Publicerad 2 juni 2018 kl 09.58

Inrikes. En kvinna i 20-årsåldern ska ha blivit grovt våldtagen av en för henne okänd man i Malmö under natten till lördag. Kvinnan blev misshandlad och våldtagen, skriver polisen på sin hemsida. Det unga offret "mår inte bra", men polisen säger att man inte tänker lämna ut något tydligt signalement.

Gilla artikeln på Facebook

Det var strax innan klockan 03 i natt som polis och ambulans larmades till Ribersborg i Malmö.

På platsen ska en kvinna ha blivit våldtagen och misshandlad av en för henne okänd gärningsman. Våldtäkten skedde utomhus.

"Kvinnan får hjälp att larma av förbipasserande och hon förs med ambulans till sjukhus för kontroll", skriver polisen i sin händelserapport.

– Hon mår inte bra, men jag vet inte specifikt vilka skador hon har, säger Kim Hild, polisens presstalesperson, till SVT.

Polisen vägrar dock gå ut med något tydligt signalement. Man kommer inte säga mer än att det handlar om en ensam gärningsman eftersom man inte vill låta eventuella vittnen "färgas av det". Samtidigt är man angelägen om att få in iakttagelser från allmänheten.

Den misstänkta brottsplatsen spärrades av för undersökning och polisen har bland annat använt sig av specialsökhund för att säkra eventuella spår.

Avspärrningen kvarstår under morgonen och teknisk undersökning pågår på platsen. Ingen gärningsman har ännu gripits.

Händelsen rubriceras som grov våldtäkt.

Polisen i Östersund har tidigare varnat för att det kan bli en våldtäktssommar i år. I samband med våldtäktsförsök i staden i maj gick Östersundspolisen också ut med ett uttömmande signalement om att den då misstänkte förövaren bland annat var "mörkhyad".


Kriget mot veden

Löfven försökte förbjuda vedspisar 2017. Nu ska en ny avgift på "virkesupplag" vid vägar bli regeringens nya sätt att komma åt "gratisenergin" på landsbygden.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Morgan Johansson avfärdar kritikerna som "överklassen"

Efter angreppet mot Ivar Arpi. "Överklassen har aldrig tålt att bli ifrågasatt, särskilt inte av arbetarrörelsen."0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0