Henrik Arnstad
Henrik Arnstad är en vänsterradikal historiestudent och journalist.

Löfvens källa: Henrik Arnstad

Publicerad 8 december 2014 kl 14.00

Inrikes. Stefan Löfvens källa på att Sverigedemokraterna är ett "nyfascistiskt" parti är den kontroversielle vänsterjournalisten Henrik Arnstad, 47, som tidigare har ljugit om bland annat sin examen. Det framkom under söndagens avsnitt av SVT:s "Agenda".

Gilla artikeln på Facebook

Under intervjun bad programledaren om belägg för att SD är ett fascistiskt parti. Hon påpekade att inte ens vänsterextrema Expo går så långt som att sätta den stämpeln på partiet.

– Journalisten och historikern Henrik Arnstad har en annan uppfattning. Han skrev en bok om det där för två år sedan, svarade Löfven då.

I november 2012 avslöjade Fria Tider att Henrik Arnstad ljugit om sina akademiska meriter. Han hade då påstått sig ha en fil.kand i historia från Stockholms universitet, något som visade sig vara en lögn. Han påstod dessutom att han läste ett masterprogram på universitetet, ett påstående som universitetet också bestämt tillbakavisade. Trots det beskrivs Arnstad ofta felaktigt som "forskare" eller "historiker" i media.

Våren 2013 släppte Arnstad sin bok "Älskade fascism" och han har därefter framställt sig som expert på fascism. Bland annat har 47-åringen anklagat Norge för att vara ett fascistiskt land. Även fantasyromanen "Sagan om ringen" är fascistisk, enligt Henrik Arnstads bok om fascism.


Ekonominyheter

Biden försöker sätta kommunist på tung finanspost

Tunga protester från delstaterna och republikaner.. Vita huset vill att bankiren Saule Omarova tar över myndigheten OCC.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Mer från Inrikes

Vetenskap

Studie: Så styr media vår syn på invandring. Forskare jämförde reaktioner på artiklar i Avpixlat och ETC.0 Plus

Forskare: Obehagliga nästest för corona görs i onödan. Smärtfria salivtest fungerar lika bara.0 

Kultur

Rapparen "Timbuktu" blir hedersdoktor vid Lunds universitet. Känd för låt om att misshandla sverigedemokrater.0