Centern och pedofilerna

Lööf har pratat "allvar" med Federley: Vi gör allt för att han ska må bra

Publicerad 4 december 2020 kl 16.20

Inrikes. Centerledaren Annie Lööf (C) säger nu till TV4 att man inom partiet vill att Fredrick Federley "ska må bra" sedan det avslöjats att hans sambo dömts för mycket allvarliga sexbrott mot barn. Man gör "allt" för att han ska må bättre, enligt Lööf.

Gilla artikeln på Facebook

Centerns partiledare Annie Lööf bryter nu tystnaden kring partitoppen Fredrick Federley, som varit sambo med en av landets värsta pedofiler.

Federley kände till brotten redan i september, enligt Aftonbladet och Expressen, men avslöjades först genom kändissajten Stoppa Pressarna.

Enligt Annie Lööf har partiet haft "allvarliga samtal" med Federley, men att utesluta honom är ännu inte aktuellt. Inte förrän det går att prata mer med honom.

– Fredrick Federley är svårt sjuk, säger hon till TV4. Detta är ju i grunden en väldigt tragisk och sorglig historia. Det är en person som mår oerhört däligt. De uppgifter som kommit fram har skadat förtroendet för Fredrick. Men i dagsläget kan vi inte ha de samtalen med honom, vi får helt enkelt avvakta.

Lööf påpekar vidare att partiet nu "gör allt för att han ska må bra och komma på fötter igen" så man kan fortsatta samtalen.


Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Vetenskap

Så såg svenskarna ut för 8.000 år sedan. Återskapas med hjälp av skallar och DNA.0 

Kultur

Roger Waters till Zuckerberg: "Fuck you". Erbjöds "gigantisk summa pengar" av Facebook.0 

Abortaktivistens bild upprör. "Så där håller man inte ett spädbarn."0