Centern och pedofilerna

Lööf har pratat "allvar" med Federley: Vi gör allt för att han ska må bra

Publicerad 4 december 2020 kl 16.20

Inrikes. Centerledaren Annie Lööf (C) säger nu till TV4 att man inom partiet vill att Fredrick Federley "ska må bra" sedan det avslöjats att hans sambo dömts för mycket allvarliga sexbrott mot barn. Man gör "allt" för att han ska må bättre, enligt Lööf.

Gilla artikeln på Facebook

Centerns partiledare Annie Lööf bryter nu tystnaden kring partitoppen Fredrick Federley, som varit sambo med en av landets värsta pedofiler.

Federley kände till brotten redan i september, enligt Aftonbladet och Expressen, men avslöjades först genom kändissajten Stoppa Pressarna.

Enligt Annie Lööf har partiet haft "allvarliga samtal" med Federley, men att utesluta honom är ännu inte aktuellt. Inte förrän det går att prata mer med honom.

– Fredrick Federley är svårt sjuk, säger hon till TV4. Detta är ju i grunden en väldigt tragisk och sorglig historia. Det är en person som mår oerhört däligt. De uppgifter som kommit fram har skadat förtroendet för Fredrick. Men i dagsläget kan vi inte ha de samtalen med honom, vi får helt enkelt avvakta.

Lööf påpekar vidare att partiet nu "gör allt för att han ska må bra och komma på fötter igen" så man kan fortsatta samtalen.


Hade afghansex på HVB-hemmet. Den 45-åriga politikern var nämndeman för S i samma tingsrätt som dömer henne.0 Plus

Befolkningsbytet

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Ingves ”djupt orolig" för sitt eget boprisrally

Riksbankschefen beklämd av lånefesten.. "Har pratat om bostadsmarknaden sedan jag började på Riksbanken" men inte gjort nåt.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fräcka bluffen. Ytterst korrupt beteende, skriver Jan Tullberg.0 

Mer från Inrikes

Kultur

Här är Abbas första nya låtar. Första nysläppet på 40 år.0 

John Cleese i PK-kritisk tv-serie. 81-årige komikern undersöker "woke"-kulturen.0