Bonniers expansion
Oligarken Carl-Johan Bonnier, 68.

Bonnier köper upp 18 tidningar till

Publicerad 26 februari 2020 kl 09.17

Media. Bonnier fortsätter att skärpa greppet om den svenska tidningsmarknaden. Nu förvärvar den kontroversiella ägarfamiljen även koncernen Hall Media som består av tio abonnemangstidningar, åtta gratistidningar samt en egen tryck- och distributionsverksamhet.

Dela artikeln

Köpet av Hall Media görs via Mittmedia – som Bonnier äger sedan förra året – och norska Amedia.

Avtalet innebär att Amedia direkt förvärvar 49 procent av aktierna i Hall Media. Mittmedia, där Amedia äger 20 procent och Bonnier 80 procent, blir ägare till de andra 51 procenten.

– Vi stärker nu ett efterfrågat partnerskap mellan viktiga lokala och regionala tidningar i Sverige. Samarbetet innebär att vi kan hålla teknik och andra kostnader nere, utbyta redaktionella erfarenheter och stödja varandra på annonsmarknaden, säger Mikael Nestius, affärsansvarig för Mittmedia, i ett pressmeddelande.

Parterna har kommit överens om att inte offentliggöra köpeskillingen. Det ingångna avtalet kräver att transaktionen godkänns av Konkurrensverket.

Hall Media AB är baserat i Jönköping och är med sina 70.000 abonnenter och över 250.000 dagliga läsare den ledande leverantören av lokala nyheter i Jönköpings Län, Kronobergs Län och Västra Götalands Län. De största dagstidningarna är Jönköpings-Posten, Värnamo Nyheter, Smålänningen och Falköpings Tidning. Koncernen omsätter 500 miljoner kronor.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Fler svenskar har kontantreserv efter krigsstarten

Nu har varannan kontanter hemma i beredskapssyfte.. "De senaste årens omvärldshändelser har ökat svenskarnas medvetenhet."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0 

Efter händelsen vid grundskolan. Polisens bild från gripandet väcker förfäran.0 Plus

Vetenskap

Genombrott för nästa generations digitala skärmar. "Nu har vi visat att det går att göra."0 

Forskare talade ut om IQ-skillnader – sparkas från Cambridge. Nathan Cofnas får gå – efter att ha sagt som det var.0 

Kultur

Älvsjömässan kan ersättas av klassisk stadsdel helt i trä. Ska ha plats för 15.000 invånare, enligt förslaget.0