Alice Teodorescu Måwe.

Uppgift: Teodorescu, Gudmundson m.fl. till ny "konservativ" sajt

Publicerad 11 november 2020 kl 17.10

Media. Moderaternas Alice Teodorescu Måwe har enligt uppgift till Fokus värvats till vad som beskrivs som en ny "konservativ sajt" med "hemliga finansiärer".

Dela artikeln

Expressen skrev förra veckan att den kommande sajten har ett startkapital på närmare 50 miljoner kronor, men finansiärerna uppges vara hemliga.

En källa kallar satsningen för ett "superprojekt för den svenska mediehögern".

Projektet uppges ledas av liberalerna Paulina Neuding och Thomas Gür, som värvat flera andra opinionsbildare som Carolin Dahlman, som nyligen sade upp sig som politisk redaktör på Kristianstadsbladet.

Per Gudmundson, tidigare ledarskribent på Svenska Dagbladet, meddelade nyligen att han slutar som presschef för Kristdemokraterna. Enligt Expressen har även han värvats till den nya sajten.

En annan värvning är, enligt Fokus, Alice Teodorescu Måwe, som var huvudsekreterare för Moderaternas nya idéprogram. Innan dess var hon politisk redaktör på Göteborgs-Posten.

Ingen av de inblandade har direkt bekräftat uppgifterna.


Nyheter från förstasidan

Första amerikanska soldaterna i Boden

Efter Natointrädet. "Första gången Sverige genomför värdlandsstöd som allierad."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0