Kommunistiska partiet har svikit Marx och Lenin och har inlett en "promenad ut i det medelklassiga politiska träsket", enligt veteranen Frank Baude.

Hardcore-kommunist hoppar av – har tröttnat på kulturmarxismen

Publicerad 17 april 2014 kl 15.37

Inrikes. Under nästan 30 år var Frank Baude partiledare för KFML(r), nuvarande Kommunistiska partiet. Nu hoppar han av i vredesmod – eftersom han har tröttnat på att partiet anammat feminismen och andra "småborgerliga avvikelser".

Gilla artikeln på Facebook

I ett svavelosande brev till partiet beskriver Baude sitt missnöje med de nya kulturmarxistiska inslagen i det revolutionära kommunistpartiet – inslag som han menar strider mot de kommunistiska lärofädernas trossatser.

Särskilt har han retat upp sig på att feminismen – "en rakt igenom borgerlig idériktning" – har smugit sig in i partiets verksamhet.

"Denna småborgerliga avvikelse kommer naturligtvis följas av fler", skriver Frank Baude.

Han går också till angrepp mot partiorganet Proletären och hur tidningen beskriver olika samhällsproblem, som skottlossningarna i Göteborg.

"Proletären gjorde ett reportage därifrån där en partimedlem och några invånare i stadsdelen fick uttala sig. Det hela var politiskt korrekt enligt den småborgerliga kutymen och andades Mona Sahlin över hela stuket", skriver han i brevet.

Han kritiserar också tidningen för att inte skriva om det nya "trasproletariatet", det vill säga tiggande romer från Östeuropa, som blivit ett allt vanligare inslag i den svenska gatubilden.

"Av rapporter i media har dessa människor utan mänsklig resning och stolthet som helt ägnat sig åt tiggeri etablerat läger av det mest ynkliga och anskrämliga slag i Stockholm och Borås. Proletärens redaktion och partiets ledning tycks inte ha lagt märke till detta nya inslag i gatubilden för ingenting har skrivits i tidningens spalter trots att ute på landets arbetsplatser kommenteras flitigt."

Baude, som var partiledare för KPML(r) under åren 1970–1998, avslutar brevet med att meddela att han hoppar av.

"Den promenad ut i det medelklassiga politiska träsket som partiet anträtt får göras utan min medverkan. Jag har tappat förtroendet för partiledningen och tidningen Proletärens redaktion och ber härmed att få meddela mitt utträde ur partiet", avslutar han brevet.


Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Bluffen håller på att ersätta kristendomen. Globalt prästerskap krävs för att tolka och tämja den hotande katastrofen, skriver Jan Tullberg.0 

Vetenskap

Elchocksbehandling föreslås som enda lösning för att "bota rasism". Forskare vill utrota "fördomar" – med elektriska och magnetiska impulser mot hjärnan.0 Plus

Sömnapné kopplas till cancer hos kvinnor. Två- till trefaldigt ökad risk för cancer bland kvinnor med mer uttalad sömnapné.0 

Kultur

Klottersanerare råkade måla över "konstverk" i Rågsved. Misstog "klassisk muralmålning" för vanligt klotter.0 

Dan Park får fyra månaders fängelse – HD prövar inte fallet. Hårt straff för politiskt inkorrekta skämtbilder.0