USA:s presidentval 2020

Omfattande valfusk bland somalier i USA – "skördar" röster åt Demokraterna

Publicerad 29 september 2020 kl 11.11

Utrikes. Somaliska invandrare i Minnesota bedriver systematiskt valfusk för att rösta in sin egna medlemmar i politiken, hävdar Project Veritas i ett nytt avslöjande reportage. Alla utpekade tillhör Demokraterna. Fusket är så omfattande att det kan påverka höstens presidentval, påstås det.

Gilla artikeln på Facebook

Det är Project Veritas som kommit med ett nytt avslöjande inför det amerikanska valet i höst.

Alternativjournalisterna hävdar att politiker i Demokraterna använder personer ur den somaliska befolkningen för att "skörda" röster i Minnesota.

Bland andra kopplas den kända demokratiska kongresskvinnan Ilhan Omar, själv somalier, till anklagelserna. Hon påstås stå bakom fusket.

Avslöjandet, som fått viss spridning i vanliga medier, visar bland annat hur en somalisk man den 7 juli i år kör runt och samlar in hundratals tomma valsedlar från äldre somalier, valsedlar som sedan påstås användas för att rösta fram den somaliske demokraten Jamal Osman. Mannen i bilen, som skryter om vad han gjort, publicerade själv filmen på sociala medier, men har sedan tagit bort den.

Jamal Osman röstades in i Minneapolis stadsfullmäktige i augusti.

Enligt den somaliske visselblåsaren Omar Jamal, som öppet står med sitt namn, är valfusket en "öppen hemlighet" bland somalier i området.

Det förekommer också att röster köps för pengar. Och "operatörerna" får betalt för att samla in valsedlarna. Totalt handlar det om mycket stora summor, enligt reportaget.

Den somaliska befolkningen kan rentav bestämma utgången av höstens presidentval i delstaten, sägs det.

– 80.000 somaliska invandrare i Minnesota kan skifta valresultatet åt ena hållet, och därför blir de väldigt viktiga, säger Omar Jamal och påstår att det spenderas miljontals dollar för att fuska sig till vinsten.

En somalisk politiker säger i en inspelning att det inte handlar om korruption utan om en "allians mellan klan och vänstern".

Man somaliska invandrare förstår ibland inte ens att de gör något olagligt, förklarar Omar Jamal, eftersom de nyligen kommit från ett land som inte bygger på demokrati. Det påpekas också att alla somalier inte står bakom fusket.

– Valskörd är verklighet och det har blivit en stor affärsverksamhet. Vår undersökning av den här valskörden visar tydligt hur dessa skrupelfria operatörer utnyttjar äldre och invandrarsamhällen och har gjort den heliga valurnan till en handelsvara, säger Project Veritas grundare James O’Keefe i reportaget.

Under måndagen kommenterade president Donald Trump avslöjandet, som han kallar för kriminellt.

De utpekade förnekar anklagelserna.

Polisen utreder nu uppgifterna, uppger CBS Minnesota.

Idag tisdag släpptes del två av reportaget.


Nya bilder visar: Stalins ubåt fick in fullträff. Endast sju av 40 ombord överlevde S-märkta militärtransporten till Tredje riket.0 Plus

Halalslaktat kött och dadlar i stort projekt. Hundratals butiker ska ställas om till mångkulturellt läge redan under 2021.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Nätförsäljningen sjönk 8,7 procent i december. Högre priser och produktbrist två av orsakerna.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Mer från Utrikes

Här puttas kvinnan framför tåget i tunnelbanan

Video.. Främmande mannen slår till – precis när tåget anländer.0 Plus

Tyska Säpo klassar vaccinkritiker som "statsfiender"

Coronademonstranterna får samma beteckning som nazister.. Nu vill det tyska författningsskyddet få behandla vaccintvivlarna på samma sätt.0 

Vetenskap

Stor ras-studie fann gen som skyddar mot corona. Jämförde européers och afrikaners skilda DNA-uppsättningar.0 

Pfizers VD: Vi vet inte hur länge tredje sprutan skyddar. Tredje spruta påstås ge ”rimligt skydd” mot omikron.0 

Kultur

Ny bokhandel säljer böcker som nobbas av Bonnier. Uppger sig ha marknadens största urval.0 

Pedofilanklagelserna mot Bob Dylan växer. Vänsterikonen anklagas för "månader" av sexövergrepp.0