Beslut att neka Putilov ackreditering rivs upp

Publicerad 19 november 2018 kl 17.04

Media. Riksdagsförvaltningens överklagandenämnd har nu rivit upp det tidigare beslutet att neka journalisten Egor Putilov pressackreditering till riksdagen, rapporterar Samhällsnytt.

Gilla artikeln på Facebook

Det var i juni i år som Egor Putilov fick beslut om att han nekades pressackreditering till riksdagen.

Riksdagsförvaltningen hänvisade då till att han kunde komma att använda pressackrediteringen "för att inhämta skyddsvärd information eller för att på annat sätt försöka påverka riksdagens och Riksdagsförvaltningens säkerhetskänsliga verksamhet."

Putilov överklagade beslutet till Riksdagens överklagandenämnd, som nu river upp det tidigare beslutet och återförvisar ärendet tillbaka till Riksdagsförvaltningen för ny behandling .

I sitt beslut kritiserar nämnden Riksdagsförvaltningens agerande.

"Vissa uppgifter synes härröra från olika medier. Av förvaltningens yttrande framgår inte om några försök har gjorts att kontrollera riktigheten av de åberopade uppgifterna", står det i beslutet enligt Samhällsnytt.

"Det nu sagda gäller inte minst frågan om Egor Putilovs identitet. Riksdagsförvaltningen har i den delen, utan att ange något belägg härför, hävdats att hans identitet inte är klar. Detta bestrids av Egor Putilov. Om nämnden i ett sådant fall ska kunna godta förvaltningens uppgift måste förutsättas att den har fullgott stöd i förvaltningens utredning. Detta framgår dock inte av handlingarna i ärendet", fortsätter överklagandenämnden.

Egor Putilov arbetade själv tidigare på riksdagen som tjänsteman för Sverigedemokraterna men är idag skribent på Samhällsnytt.


Ekonominyheter

"Libra" ska konkurrera med bitcoin. Stora betaltjänster är med på projektet.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn: Joakim Andersen. "Ultras" tar strid mot liberala värden.0 Plus

Mer från Media

Studie: SR och SVT fulvinklar åt vänster

Framförallt vinklas invandring och SD.. "I de fall där SVT eller SR fälls i politiska ämnen lutar vinklingen nästan alltid åt det vänsterliberala hållet."0 

Högermänniskor har lägre förtroende för nyhetsmedier

Bland liberaler och vänsteranhängare är förtroendet 88 procent, bland SD:are 51 procent. "Förtroendet för medier sjunker ju längre ut på högerkanten som man har sina partisympatier."0 

Sidor

Vetenskap

Studie: Diskriminering att ingen skrattar åt kvinnors skämt. Undersökte fördelningen av skratt i SVT:s "Vinterstudion".0 

Husses stress smittar av sig på hunden. Stressnivåerna hos hundar och deras ägare följer varandra.0 

Kultur

Rocklegend säljer sina gitarrer. David Gilmours samling under klubban i New York.0 

Skogsturken-frisbeen till salu. Auktioneras ut på Tradera – av han "som kasta".0