Foto: Gage Skidmore/Flickr

"Det leder till krig"

Publicerad 10 maj 2012 kl 04.03

Utrikes.Kongressledamoten och kandidat i republikanernas nomineringsval Ron Paul uttrycker sitt motstånd mot ett förslag som kommer att framläggas i amerikanska kongressen nästa vecka, som bland annat ger rekordstort stöd till Israels krigsmakt.

Gilla artikeln på Facebook

3,1 miljarder dollar, mer än någonsin, kommer amerikanska skattebetalare i det skuldtyngda landet ge i bistånd till Israels krigsmakt i år. Likväl kommer den amerikanska kongressen på tisdag nästa vecka rösta om en motion, som utökar stödet ytterligare.

Förutom mer pengar, innehåller motionen planer på att förse Israel med luftvärnssystem till miljardkostnad, integrera Israel i NATO, placera amerikanska mobiliseringsförråd i Israel och försäkra Israel om att USA blint kommer att stödja dem.

Framför allt framhåller motionen att USA ska uttala sitt stöd för Israel som "judisk stat". Det framkommer av dokument från amerikanska kongressens kansli.

Ron Paul stark kritisk
Ron Paul säger till kongressen att motionen är ensidig kontraproduktiv utrikespolitik.

- Den egentliga avsikten med motionen är att skramla med vapen inför Iran och Syrien och den underminerar USA:s diplomati i Mellanöstern, säger han.

- Motionen proklamerar att det ska vara USA:s avsikt att garantera Israels säkerhet som judisk stat. Men, enligt konstitutionen ska amerikanska staten garantera USA:s säkerhet, inte garantera den religiösa, etniska eller kulturella sammansättningen i ett annat land. Faktum är att vår egen konstitution förbjuder främjandet av någon enskild religion inom USA, fortsätter kongressledamoten.

Ron Paul säger vidare att NATO är en fossil som bör upplösas och att motionens försök att finna en ny uppgift för alliansen, att kriga för Israel, är "som en dröm" för krigshetsare och försvarsindustrin.

Avslutningsvis framhåller Paul att motionen varken hjälper USA, Israel eller Mellanöstern.

- Motionen kommer snarare att leda till krig mot Syrien, Iran, eller bägge. Jag manar kongressen att rösta mot, avslutar Paul.

Obama bröt vallöfte
Fria Tider har tidigare skrivit om hur Obama, som lovade att han skulle ta hem trupperna från Afghanistan direkt när han blivit vald 2008, först sköt upp hemtagandet till 2014 och sedan ända till 2024.

Obama sa i ett tal i december förra året att "Amerikas stöd till Israel och dess försvar är bergfast", vilket kan komma att sättas på prov av både den ena eller andra sidan i den hotande Israel Iran-konflikten. Israel har tidigare gjort sig skyldiga till omfattande förräderier, false-flag operationer och illvilligt undanhållande av underrättelseinformation.

Nämnas kan bland annat Lavon-affären, false-flag angreppet mot USS Liberty och underlåtelsen att varna Amerika för terrorattacken mot World Trade Center och omfattande spionskandaler där utöver.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Chockerande videon. Skräckdådet sker mitt på dagen – inför publik.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Självkörande bussar i Linköping

Förarlösa bussar lämnar campus. Nu har de för första gången börjat testas i ett bostadsområde.0 

Ekonominyheter

Swedbank har Sveriges minst nöjda kunder

Nya siffror från Svenskt Kvalitetsindex.. Här är Sveriges bästa – och sämsta – banker.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Han byggde en bit Europa – i Guatemala. Leon Kriers nya stad ser allt annat än ny ut.0 

Vetenskap

Gott om kritiska metaller i nordiskt urberg. EU oroas över tillgången på sällsynta råvarorna.0 

Mediers roll viktig för att sprida propaganda om klimatförändringar. "Får konsekvenser i det bredare sammanhanget".0 

Kultur

Peg Parneviks vaccin-upplevelse: "Trodde jag skulle dö". Sångerskans ansikte svullnade upp.0 

Här är Abbas första nya låtar. Första nysläppet på 40 år.0