Salvini: "Mitt uppdrag är att rädda Europa"

Publicerad 30 mars 2019 kl 18.23

Utrikes. Italiens inrikesminister Matteo Salvini kommer göra allt han kan för att "rädda Europa", säger han i en intervju med Sputnik. Han vill bygga ett nytt Europa de närmaste 40 åren.

Gilla artikeln på Facebook

Italiens regering anklagas ofta för att vara bland de mest EU-skeptiska inom unionen. Den italienska regeringen har dock inga krav på att lämna EU.

Detta klargör också Lega-partiledaren och inrikesministern Matteo Salvini för Sputnik.

Däremot vill man dra in på EU:s makt så att varje medlemsland kan vara kvar i unionen och samtidigt, som enskilda nationer, "behålla en känsla av självrespekt och värdighet".

– Mitt främsta mål är att rädda Europa, ett förnyat Europa, och Lega kommer att göra det. Det är vi som kommer att hälla färskt blod i Europas artärer igen, säger inrikesministern till Sputnik.

Matteo Salvini berättar också att han under första veckan i april har planerat en första offentlig konferens för att diskutera hur man ska forma Europa de fyra närmaste decennierna.

Dessa idéer ska man diskutera ihop med de partier som man vill bilda samarbete med i Europaparlamentet efter EU-valet i maj.

Och Salvini är öppen för att ha en vuxen och reciprok relation med alla länder i världen.

– Vi kommer att finna ömsesidig förståelse med alla: Kina, Ryssland, USA, Brasilien, Israel och Polen. Vi är engagerade i kärlek, inte i krig.


Tusentals protesterade på Facebook. Men utpekade mannen får jobba kvar inom staten – trots bildbevis.0 Plus

Afghanerna våldtog flickor. Ett av offren försökte ta sitt liv efter övergreppen – men våldtäktsmännen får milda straff.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Få gravida svenskor tar vaccin – läkare ska tvingas mörka

Majoritet gravida svenskor väntar med sprutan. Nu ska Läkemedelsverket och FHM läxa upp kvinnliga läkare som besvarat frågan om huruvida de själva skulle tagit sprutan under en graviditet.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Opportunisten blev ofrivilligt intressant. På ett sätt klädde Lars Vilks av den svenska makten.0