Soundcloud raderar invandringskritiska svenska poddar: "Hat"

Publicerad 22 augusti 2017 kl 11.45

Media. Den populära tjänsten Soundcloud stängde under måndagen – helt utan förvarning – ned nästan alla invandringskritiska svenska podcasts från sin hemsida. Företaget hänvisar vagt till att användarna kan ha spridit "hat" eller "obscent" innehåll.

Gilla artikeln på Facebook

Bland de svenska poddar som sänt via Soundcloud och som nu har blivit avstängda finns "Motgift",  "Ingrid och Conrad", "Vita pillret" och "Sluggers".

Även "Den kokta grodan", som leddes av den före detta SDU-ordföranden Gustav Kasselstrand, har blockerats. Kasselstrand säger att han, trots att han och medarbetare Erik Berglund är betalande kunder, inte ens fick något mejl från Soundcloud om avstängningen.

Soundcloud går inte att nå på det telefonnummer som de uppger på sin hemsida. Via mejl låter företagets taleskvinna Lauren Gallagher dock meddela att Soundcloud i sina användarvillkor "tydligt förbjuder innehåll som är obscent, främjar eller uppmuntrar till hat och våld eller som på annat sätt är anstötligt".

Gallagher uppger att företaget låter användarna "flagga" innehåll som anses bryta mot dessa regler.

"Om vi kommer fram till att det rapporterade innehållet strider mot våra användarvillkor tar vi omedelbart bort det från plattformen", skriver hon men bedyrar samtidigt att Soundcloud är "en öppen plattform, så yttrandefriheten är viktig för att upprätthålla trovärdigheten".

Vi har bett Soundcloud att tydligare precisera på vilket sätt de borttagna svenska bloggarna bröt mot användarvillkoren.

Sedan tidigare har Soundcloud blockerat ett stort antal podcasts knutna till den så kallade althögern i USA.


Coronavaccin

Blodbad vid jättelikt invandrarbråk. Migrationsverkets beslut: "Omänskligt" att skicka afghanen tillbaka till Ungern trots avslag på asylsökan.0 Plus

Nyheter från förstasidan

V överens med regeringen

Har nått uppgörelse inför statsministeromröstningen. "SD kommer aldrig att ingå i ett underlag för en S-ledd regering."0 

Ekonominyheter

Swish låg nere fjärde dagen i rad

Problem hos SEB på fredag, lördag och söndag.. På måndagen drabbades Swish återigen av problem – hos samtliga banker.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Mer från Media

Vetenskap

Forskare: Obehagliga nästest för corona görs i onödan. Smärtfria salivtest fungerar lika bara.0 

Fysisk träning mycket effektivt vid ångest. Påtagliga resultat även för kroniskt ångestdrabbade.0 

Kultur

Rapparen "Timbuktu" blir hedersdoktor vid Lunds universitet. Känd för låt om att misshandla sverigedemokrater.0