Sydsvenskans tidigare vd brottsmisstänkt

Publicerad 7 februari 2012 kl 08.57

Media.Sydsvenskans förre vd Johan Ståhl misstänks för brott. Riksenheten mot korruption har inlett en förundersökning, skriver Sydsvenskan som hänger ut sin tidigare vd i en stort uppslagen artikel.

Gilla artikeln på Facebook

Det finns ingen polisanmälan utan enheten har inlett förundersökning på eget initiativ. Överåklagare Gunnar Stetler säger till tidningen att det finns en konkret brottsmisstanke som rör utförsäljningen av Skånemedia.

Bakgrunden är att Johan Ståhl vid försäljningen ska ha försökt få en provison av köparna i form av ägarskap i de sålda bolagen. Men en av de tilltänkta ­köparna kontaktade SDS-koncernens ­ägare Bonnier och Johan Ståhl stängdes då av från de fortsatta förhandlingarna om försäljningen.

Johan Ståhl avgick förra våren och kvitterade ut en större fallskärm. Därefter avskedades han av styrelsen vilket innebär att han miste fallskärmen.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Akademiker kräver omvälvning. Nödvändigt för "ett invandringsland och ett flerspråkigt samhälle".0 Plus

Beväpnade sig med kniv och högg ned invandraren. Mammans panikartade larmsamtal: "Hon tänker alltså ta livet av två killar."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0