Sydsvenskans tidigare vd brottsmisstänkt

Publicerad 7 februari 2012 kl 08.57

Media.Sydsvenskans förre vd Johan Ståhl misstänks för brott. Riksenheten mot korruption har inlett en förundersökning, skriver Sydsvenskan som hänger ut sin tidigare vd i en stort uppslagen artikel.

Gilla artikeln på Facebook

Det finns ingen polisanmälan utan enheten har inlett förundersökning på eget initiativ. Överåklagare Gunnar Stetler säger till tidningen att det finns en konkret brottsmisstanke som rör utförsäljningen av Skånemedia.

Bakgrunden är att Johan Ståhl vid försäljningen ska ha försökt få en provison av köparna i form av ägarskap i de sålda bolagen. Men en av de tilltänkta ­köparna kontaktade SDS-koncernens ­ägare Bonnier och Johan Ståhl stängdes då av från de fortsatta förhandlingarna om försäljningen.

Johan Ståhl avgick förra våren och kvitterade ut en större fallskärm. Därefter avskedades han av styrelsen vilket innebär att han miste fallskärmen.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

"De har inte skapats på denna jord." Topphemlig militärgrupp ska ha säkrat material från besökare från rymden.0 Plus

Forskare vill utrota "fördomar" – med elektriska och magnetiska impulser mot hjärnan. "Exempelvis fördomen som leder till att terrorhandlingar kopplas till personer av arabiskt ursprung."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Tre döda i tågolycka i Skottland

Sex till sjukhus. Jordskred tros ligga bakom svåra tågolyckan.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Depression, bipolär sjukdom och schizofreni. Dansk forskningsstudie stärker sambandet mellan PK-åsikter och traditionell galenskap.0 Plus

Kultur

"Mr Bean" i upprop mot hatbrottslag. Muslimsk minister i Skottland vill inskränka yttrandefriheten.0 

Björn Kjellman: Fel att den "vite mannen" får så mycket utrymme. "Vår värld är orättvis och fördomsfull."0