Microsoft lägger nu mejl från oss i mappen "Skräppost" på Outlook/Live/Hotmail. Kolla mappen om du väntar på mejl från oss.

Vänsterpartist i tårar över partikamrats invandringskritik

Publicerad 21 september 2012 kl 09.34

Inrikes.Partikamraterna misstänkte ingenting. När det avslöjades att deras förstenamn Christer Ohlsson skrivit på en namninsamling för en folkomröstning om mottagande av så kallade ensamkommande barn blev kamraterna gråtfärdiga.

Gilla artikeln på Facebook

Som Fria Tider tidigare har berättat så försöker Sverigedemokraterna i Mönsterås att samla ihop tillräckligt antal namnunderskrifter för att man ska tvingas anordna en folkomröstning om kommunens flyktingmottagande. Ett initiativ som mött starkt motstånd från kommunens övriga partier.

En av undertecknarna till initiativet om folkomröstning var vänsterpartiets förstanamn i Mönsterås, Christer Ohlsson, något som han förklarar med att han som privatperson har en annan åsikt än sitt parti.

– Först ville jag inte heller skriva på den gemensamma skrivelsen, men eftersom Vänsterpartiet har uppfattningen att vi ska ta emot ensamkommande flyktingbarn så skrev jag till slut på för att inte orsaka några problem för partiet, säger han till Sveriges Radio P4 Kalmar.

Reaktionerna lät inte vänta. Vänsterpartiets ordförande i Mönsterås, Iréne Fleetwood, blev gråtfärdig.

– Jag visste inte ens att han tyckte så här, jag är gråtfärdig. När jag slog upp tidningen i veckan fick jag en chock, säger hon till Östran.

Fleetwood säger att hon suttit hela onsdagen i telefon sedan hon fick beskedet om att Christer Ohlsson stödjer folkomröstningen - många var precis som hon chockade och gråtfärdiga. Fleetwood menar att det är oförståeligt hur Ohlsson vill lägga pengar på andra än asylsökare.

– Att han tycker att vi inte borde ta emot flyktingar utan lägga pengarna på annat förstår jag helt enkelt inte, bekänner hon.

Partiordföranden har talat med Christer Ohlsson, som bekräftade sin inställning mot mottagandet. Partiet kommer att ta upp frågan på ett extrainsatt styrelsemöte.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Orbán: Mitt folk är min främsta prioritering

Har Helmut Kohl som rättesnöre inom EPP-gruppen. Kommer inte stödja invandringsvurmare som EU:s framtida ledare.0 

Ekonominyheter

Fler än nånsin vill sälja sin bostadsrätt

Antalet begagnade bostadsrätter till salu fortsätter skena.. "Vi har nu ett rekordutbud av bostadsrätter", uppger Hemnets talesperson Staffan Tell.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Jan Tullberg om politikens trilemma. "Alla liberaler är inte komfortabla med att majoriteten ska bestämma."0 

Vetenskap

Husses stress smittar av sig på hunden. Stressnivåerna hos hundar och deras ägare följer varandra.0 

Familj får 100.000 kronor efter unikt myntfynd på tomten. Skånska familjen fann över 20 mynt som är 300 år gamla.0 Plus

Kultur

Skogsturken-frisbeen till salu. Auktioneras ut på Tradera – av han "som kasta".0 

Lars Vilks skulptur brann upp. "Helt nedbrunnen."0