Inbördeskriget i Syrien och Irak

Amerikanska krigsveteraner går med i kampen mot IS

Publicerad 13 mars 2015 kl 08.22

Utrikes. Amerikanska soldater som tidigare tjänstgjort i Mellanöstern, bland annat under Irakkriget, går nu med i de kurdiska styrkor som driver kampen mot islamiska staten (IS).

Gilla artikeln på Facebook

Business Insider skriver idag om Irakveteranen Patrick Maxwell som återvänt till landet för att gå med i de kurdiska styrkorna som kämpar mot IS.

Maxwell ska ha sagt till New York Times att han under sin förra tur i Irak aldrig såg fienden eller avfyrade ett enda skott, trots att han var posterad i en av landets farligaste provinser.

En av anledningarna till att Maxwell återvänt till krigszonen är det faktum att fienden den här gången är mer synlig och tydligare definierad.

Det är nu en trend att veteraner som av olika anledningar inte trivs med det civila livet eller upplever frustration över att deras forna fiende är starkare än någonsin, återvänder för att erbjuda sina tjänster som rådgivare eller för att gå med i någon lokal milis.


Åtalet mot AFA

Bekräftades vara äkta – nu tätnar mysteriet. Besättningen berättar om filmerna från närkontakten som militären först försökte mörka.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

"Därför stämmer jag Swedbank". Widar Nord om sin tvist med S-märkta bankjätten.0 

Slipper svara – varje gång. Ordföranden ingriper så fort banken får en svår fråga från Fria Tiders chefredaktör Widar Nord.0 

Mer från Utrikes

Vetenskap

Myt om "hälsosamma" feta krossad. Tjockisar som "rör på sig" kvar i riskzonen.0 

Kultur

Satirtecknaren Hans Lindström död. Drev hejdlöst med mångkulturella Sverige under sista åren.0 

Phil Spector död i corona. Demonproducenten och mördaren har avlidit.0