Asylkaoset

Asyluppgörelse klar mellan partierna

Publicerad 23 oktober 2015 kl 11.43

Inrikes. Sex riksdagspartier har nu enats om att vidta en rad åtgärder för att minska antalet asylsökare som kommer till Sverige. Bland annat kommer man införa tillfälliga uppehållstillstånd istället för permanenta – men bara under en begränsad period.

Gilla artikeln på Facebook

Den blocköverskridande överenskommelsen har enligt Sveriges Radio ett 20-tal punkter. 

Moderaterna, Kristdemokraterna och Folkpartiet har fått igenom sitt krav på att under en treårsperiod införa tillfälliga uppehållstillstånd, med undantag för barnfamiljer och så kallade ensamkommande flyktingbarn. Däremot kommer det inte, som källor tidigare påstått, att införas några gränskontroller.

Partierna har också enats om att skärpa försörjningskraven vid anhöriginvandring. Miljöpartiets förslag om att utvidga RUT-avdraget till exempelvis flyttjänster och trädgårdsarbete har också antagits.

Hela programmet, som finns att läsa på Moderaternas hemsida, kommer att presenteras under en presskonferens på Rosenbad klockan 13 i dag.

Sex riksdagspartier står bakom uppgörelsen. Sverigedemokraterna var inte inbjudna till förhandlingarna och Vänsterpartiet meddelade i morse att de drog sig ur eftersom de inte fått igenom sina förslag på det så kallade integrationsområdet. Partiet anklagar också regeringen för att "gå åt höger", enligt Sveriges Radio.


Här kampanjar hon mot "vita män" och "rasism". Men när fästmannen Hasan nekades PUT mördade han sin flickvän i protest.0 Plus

Beväpnade sig med kniv och högg ned invandraren. Mammans panikartade larmsamtal: "Hon tänker alltså ta livet av två killar."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Rekordmånga vill ha skuldsanering

Stora antalet skuldsatta unga oroar.. "Vi lever i ett samhälle som är uppbyggt kring lån och skulder."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Jämförs med zombieapokalyps. Överallt står nedgångna människor fastfrusna i groteska ställningar.0 Plus

Mer från Inrikes

Kultur

Peg Parneviks vaccin-upplevelse: "Trodde jag skulle dö". Sångerskans ansikte svullnade upp.0 

Här är Abbas första nya låtar. Första nysläppet på 40 år.0