Övergreppen på We are Sthlm
Peter Ågren är chef för Södermalmspolisen i Stockholm.

DN anklagas för att ha felciterat polis

Publicerad 11 januari 2016 kl 00.30

Media. Enligt polischefen Peter Ågren mörkar Polis­myndigheten ibland uppgifter om brott i syfte att inte gynna Sverige­demokraterna, hävdade Dagens Nyheter på söndagskvällen. Men Ågren själv förnekar citatet i en intervju med Nyheter Idag.

Gilla artikeln på Facebook

Peter Ågren är chef för Södermalmspolisen och var kommenderingschef för ”We are Sthlm” 2014. I en intervju med DN förklarar han varför myndigheten inte gått ut med uppgifterna om sexövergrepp under förra årets festival.

"Det här är en öm punkt, vi vågar ibland inte säga som det är för att vi tror att det spelar Sverigedemokraterna i händerna. Vi får ta på oss det här inom polisen", skriver Dagens Nyheter att polischefen Peter Ågren ska ha sagt till tidningen under söndagen.

Men i en intervju med Nyheter Idag förnekar Peter Ågren att han skulle ha uttalat sig om Sverigedemokraterna över huvud taget.

– Jag har inte pratat specifikt om Sverigedemokraterna, säger han.

– Jag har pratat om främlingsfientliga krafter, det kan det finnas lite överallt så man kan inte bara peka ut Sverigedemokraterna i det, säger han till Nyheter Idag.

Polischefen håller dock fast vid uppfattningen att hans myndighet tvingas anpassa sitt arbete efter medias krav på politisk korrekthet.

– Om vi går ut med ett signalement till exempel så kan vi inte beskriva det på minsta lilla sätt som kan uppfattas som att vi hänger ut någon specifik grupp. Det tar alldeles för mycket tid och energi från oss att vi hela tiden ska försvara det vi gör när vi blir beskyllda för att vara rasistiska och fascistiska. Det är en problematik för oss hur media hanterar verkligheten, skulle man kunna säga, säger Peter Ågren till Nyheter Idag.

Fria Tider har sökt Dagens Nyheter för en kommentar.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn: Jan Tullberg. Tankebrott förhindras genom implicita ledtrådar i de begrepp som används.0 

Mer från Media

Vetenskap

Google-visselblåsaren: "En orwellsk mardröm till censurmaskin". Zachary Vorhies om tiden hos IT-jätten och efterspelet.0 

Kineserna kan ha tagit emot "meddelande från utomjordingar". Radiosignaler från galax tre miljarder ljusår bort.0 Plus

Kultur

Death metal-version av Gretas tal tar nätet med storm. "Skräckinjagande" musikvideon får miljontals visningar.0 

Vänsterextremist åtalad för attack mot Dan Park. Hällde milkshake över gatukonstnären under AFS-möte.0