Övergreppen på We are Sthlm
Peter Ågren är chef för Södermalmspolisen i Stockholm.

DN anklagas för att ha felciterat polis

Publicerad 11 januari 2016 kl 00.30

Media. Enligt polischefen Peter Ågren mörkar Polis­myndigheten ibland uppgifter om brott i syfte att inte gynna Sverige­demokraterna, hävdade Dagens Nyheter på söndagskvällen. Men Ågren själv förnekar citatet i en intervju med Nyheter Idag.

Gilla artikeln på Facebook

Peter Ågren är chef för Södermalmspolisen och var kommenderingschef för ”We are Sthlm” 2014. I en intervju med DN förklarar han varför myndigheten inte gått ut med uppgifterna om sexövergrepp under förra årets festival.

"Det här är en öm punkt, vi vågar ibland inte säga som det är för att vi tror att det spelar Sverigedemokraterna i händerna. Vi får ta på oss det här inom polisen", skriver Dagens Nyheter att polischefen Peter Ågren ska ha sagt till tidningen under söndagen.

Men i en intervju med Nyheter Idag förnekar Peter Ågren att han skulle ha uttalat sig om Sverigedemokraterna över huvud taget.

– Jag har inte pratat specifikt om Sverigedemokraterna, säger han.

– Jag har pratat om främlingsfientliga krafter, det kan det finnas lite överallt så man kan inte bara peka ut Sverigedemokraterna i det, säger han till Nyheter Idag.

Polischefen håller dock fast vid uppfattningen att hans myndighet tvingas anpassa sitt arbete efter medias krav på politisk korrekthet.

– Om vi går ut med ett signalement till exempel så kan vi inte beskriva det på minsta lilla sätt som kan uppfattas som att vi hänger ut någon specifik grupp. Det tar alldeles för mycket tid och energi från oss att vi hela tiden ska försvara det vi gör när vi blir beskyllda för att vara rasistiska och fascistiska. Det är en problematik för oss hur media hanterar verkligheten, skulle man kunna säga, säger Peter Ågren till Nyheter Idag.

Fria Tider har sökt Dagens Nyheter för en kommentar.


SD-topparnas kärlek allt annat än besvarad. Regeringen i Israel vägrar att ens vistas i samma rum som "nynazistiska" svenska partiet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Knark ett problem på flera banker

"De flesta" svenska banker anlitar experter på droghantering.. Används för att sova, komma upp på morgonen, prestera bättre och klara vardagslogistiken.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Spotify och P3 i all ära. Men varför låter föräldrar sina barn lyssna på sånt här?0 

Därför glorifierar etablissemanget våldet i "orten". Joakim Andersen om Einárs död och den liberala medelklassens små psykopatologier.0 Plus

Mer från Media

P3 får Spotify rensa ut "högerextrem" musik

Satte press på streamingtjänsten.. Kritiseras samtidigt för att själva prisa grovt kriminella rappare.0 

Google manipulerar in "mångfald" i bildsökningen

Har ändrat algoritmerna i smyg.. Nu blir det ännu fler tredje världen-nunor på skärmen.0 

Hård intern kritik på SVT mot feministfilm

Håller krismöte – "ilskan bubblar" bland medarbetarna.. Dokumentären av Cissi Wallin och Maria Sveland ska sändas på söndag.0 

Vetenskap

Vikingar bodde i Amerika år 1021. Byggde hus på kontinenten för exakt 1.000 år sedan.0 

Gåtan löst: Där och då tämjdes de första hästarna. Gamla teorin om indoeuropéerna stämde.0 

Kultur

Rapparen: Spotify "en väg in i kriminalitet". "Det största du kan vara är en gangster med mikrofon".0