En av 8.300 vill hyra ut till invandrare

Publicerad 15 november 2016 kl 16.05

Inrikes. Nu har det gått mer än en månad sedan politikerna i Stockholm stad startade en kampanj för att få stockholmarna att hyra ut sina hem till nyanlända. Men trots generös finansiering går det inte som man tänkt sig, enligt SVT.

Gilla artikeln på Facebook

Det handlar om totalt 5.460 mestadels araber och afrikaner som Stockholm ska ta emot under nästa år. Eftersom det råder bostadsbrist vände man sig till allmänheten med löfte om skattepengar i syfte att hyra rum till invandrare.

Det visade sig dock att endast 70 av 581.000 tillfrågade stockholmare var intresserade av att hyra ut till de nyanlända invånarna. Det motsvarar en på 8.300 eller 0,012 procent.

Finansborgarrådet Karin Wanngård (S) är inte missnöjd med gensvaret, som hon kallar "en pusselbit i det stora hela". Staden ska nu titta vidare på vandrarhem, modulhus och hotell till invandrarna för att komplettera.


Invandrarvåldtäkter ska skapa "mångfärgad framtid", hoppas läkare. Uppmanar "svarta, judar, handikappade och frimurare" att "kasta sig över högerfittorna".0 Plus

Forskarna: Så stor är egentligen intelligensklyftan. Närmare 10.000 deltagare detaljstuderades och fick både gener och IQ testade.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0