EU-migranter bajsar ner Stockholms skolgårdar

Publicerad 22 februari 2020 kl 10.07

Inrikes. Gustav Vasa skola i Stockholm tvingas nu inhägna sin sandlåda på grund av att EU-migranter använder den som en toalett, uppger Mitt i. Liknande problem finns över hela staden.

Gilla artikeln på Facebook

Det är Gustav Vasa skola i Stockholm som haft ett återkommande problem med att sandlådan används som en toalett.

Men inte av skolbarnen, utan av EU-migranter som sover på skolan.

Skolgården vaktas redan av ordningsvakter för att hålla de ovälkomna gästerna borta. Varje gång de sovit på skolgården måste sandlådan saneras. Men skolan är trött på problemet.

– Det har förekommit att EU-migranter har bott på skolgården och förorenat, så då måste vi vidta åtgärder, säger styrelseordförande för Skolfastigheter i Stockholm AB (SISAB), Peter Jönsson, till Mitt i.

Nu kommer också belysning sättas upp och delar av skolgården inhägnas. Allt för att hålla utomstående borta. Redan på måndag ska ett stängsel vara på plats och sandlådan vara storstädad.

Gustav Vasa skola är dock inte den enda skolan som drabbats av nedbajsade sandlådor. Peter Jönsson förklarar för Mitt i att problemet med EU-migranterna är "inget nytt utan det pågår över hela staden".

Enligt tidningen pågår "snusket" i Stockholms innerstad och föräldrar gråter för att det bajsas på barnens skolgårdar, står det i en annan artikel. Även på Hälsobrunnens förskola i dyra Vasastan, där det går 3-åringar, övernattar utomstående och bajsar ner. Förskolan tvingas sanera på skolgården "varje morgon". Föräldrar är mycket upprörda och tycker det är obehagligt att lämna av sina barn.


Knockade helt kvarter. Det turkarna inte vet: Han är proffsboxare.0 Plus

Sex med flyktingbarn

Talar ut anonymt på vänstersajt. Nu väcks frågan om svenska kvinnors sex med flyktingbarn kan vara övergrepp.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Bolånetagare ska få slippa amortera

Finansinspektionens nya coronadrag.. Ska gälla samtliga nya och befintliga bolånetagare.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fortfarande inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Mer från Inrikes

Tredje världen dominerade i mars. Så här mycket outbildad "arbetskraft" importerade Migrationsverket under månaden.0 Plus

Vetenskap

Svenska forskare tar reda på om corona sprids i luften. Tros smitta via aerosoler – små luftburna partiklar.0 

Kultur

Jonas Gardell fortsätter turnera – pressar ner åhörarna till 499. Stenrike vänsterkomikern får hård kritik för coronadraget.0