Ramarna för vad som "kan sägas om islam och invandrare" är "otäckt vidare" i danska medier än i svenska, enligt Karin Olsson.

Expressen: "Otäckt" att danska journalister tillåts skriva öppet om invandring och islam

Publicerad 13 maj 2018 kl 17.24

Media. Expressens kulturchef Karin Olsson kritiserar SD-väljare för att lita mer på danska än svenska medier. Samtidigt slår hon fast att det är "otäckt" att tidningarna i Danmark tillåts skriva så ocensurerat i frågor som rör invandring och islam.

Gilla artikeln på Facebook

"Det är möjligt att 'Sverigevännerna' tycker bättre om danska medier, där ramarna för vad som kan sägas om islam och invandrare är vidare. Ofta otäckt vidare, om du frågar mig", skriver Karin Olsson i Expressen.

I artikeln klagar Olsson på att en undersökning visar att "bara" 63 procent av SD-väljarna "finner mediernas innehåll i allmänhet mycket tillförlitligt", samtidigt som 82 procent av dem anser att svenska journalister vinklar nyheter utifrån sina åsikter.

"Det är allvarligt att anhängarna av ett så stort parti inte litar på breda medier i viktiga samhällsfrågor", dundrar den vänsterliberala kulturchefen.

Vad misstron kan bero på kan Olsson dock inte riktigt förstå, men hon uppger att SD:s strategi går ut på att "profilera sig mot en påstådd elit, som ägnar sig åt 'fake news'".


Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0 

Politikersonen hade kunnat få fängelse. Men de här ovanliga åtgärderna från polis och åklagare ledde till att Erik Reinfeldt kom undan med strafföreläggande.0 Plus

Vetenskap

Forskare har lyckats studera extremt sällsynt grundämnde. Endast 70 mg astat finns i jordskorpan.0 

Jättelik 2.000 år gammal kattbild hittad på berg. Arkeologernas häpnadsväckande fynd.0 

Kultur

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0