Europa byter folk
Jean-Claude Juncker under sitt tal idag.

Juncker vill öppna EU:s gränser för miljoner invandrare

Publicerad 9 september 2015 kl 08.44

Politik. EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker vill öppna EU:s gränser för tiotals miljoner invandrare från tredje världen.

Gilla artikeln på Facebook

Det gjorde han idag klart i ett vänsterradikalt brandtal inför EU-parlamentet där han menade att de 60 miljoner som är på flykt i tredje världen "bara" utgör omkring elva procent av EU:s totala befolkning.

I talet sade han att alla länder i EU ska vara med och ta emot och bekosta den enorma våg av invandrare som han vill släppa in i EU och att alla EU-länder måste följa unionens gemensamma överenskommelser om asylmottagandet.

– De måste följas och implementeras i hela EU, sade han.

Juncker talade även om "systematisk omförflyttning" av hundratusentals människor från tredje världen till Europa som ett sätt att ersätta "Europas åldrande befolkning" med nya folkgrupper.

– Oavsett ni vill ha invandrarna idag eller inte så kommer ni behöva dem imorgon, påstod han.

I sitt tal passade Juncker på att ge Ungern en känga för att de inte tar emot fler invandrare. Bland annat genom att ta upp att ungrare flydde från det kommunistiska förtrycket på 1950-talet.

– Det Europa jag lever i illustreras av dem som hjälper. Det Europa jag inte vill leva i är de som vägrar hjälpa, sade han.

Han möttes av sporadiska protester från enstaka ledamöter i EU-parlamentet som, tillskillnad från honom själv, är en folkvald församling. Protesterna viftade han dock hånfullt bort. Han fick även ta emot applåder från parlamentets socialistiska och vänsterliberala ledamöter som vill öka invandringen till Europa.

Den politiska tidskriften Politico konstaterade snabbt att Juncker "står väldigt långt ifrån" både invånarna i EU och de flesta medlemsstaters regeringar i synen på asylkaoset. De flesta regeringar försöker, tvärtom, minska invällandet från tredje världen med tanke på de ödesdigra konsekvenser den får med ökande kriminalitet, segregation och sönderfallande samhällen.

Den 60-årige "EU-presidenten" tog dessutom upp frågan om "säkra länder" som det ska vara möjligt att utvisa människor till och som EU även ska kunna ställa krav på att ta hand om asylsökare.


Nya Sverigebilden

Här talar invandraren ut om sitt hat mot svenskar. "Ni är äckliga pedofiler" och "ni kommer aldrig lyckas kasta ut oss", säger han bland annat.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Riksbanken: Ny nedgång i ekonomin

Reporäntan kvar på noll procent. "Väntas vara kvar på den nivån de kommande åren."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0 

Kolumn: Joakim Andersen. Borgare skyller på "sossarna" – men undviker problemets kärna.0 Plus

Mer från Politik

Vänsterpartisten Barbro, 77, kräver: Släpp våldtäktsmannen

Stockholmspolitiker ifrågasätter domslut.. Vill stoppa utvisning av eritrean som våldtog kvinna så hennes underliv sprack.0 Plus

Expo-profil: Invandrare är arbetslösa och går på bidrag

Antirasist pekar ut invandrare som problem.. Beroende av "ekonomiskt bistånd och andra typer av bidrag".0 Plus

Vänsterextremist som ville stoppa "Folkets demonstration" kräver bidragsförsörjning

"Kommer aldrig acceptera rasisternas våld".. Fick sparken när hon inte "klarade att gå till jobbet" – vill ha bidrag istället.0 Plus

Vetenskap

Läderbaggarna riskerar bli hemlösa. Brist på yngre träd i ekhagar skapar problem.0 

Forskare: Så blir du YNGRE med nya vetenskapliga metoden. Professorn: "Vi går bakåt i tiden"0 Plus

Kultur