Europa byter folk
Jean-Claude Juncker under sitt tal idag.

Juncker vill öppna EU:s gränser för miljoner invandrare

Publicerad 9 september 2015 kl 08.44

Politik. EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker vill öppna EU:s gränser för tiotals miljoner invandrare från tredje världen.

Gilla artikeln på Facebook

Det gjorde han idag klart i ett vänsterradikalt brandtal inför EU-parlamentet där han menade att de 60 miljoner som är på flykt i tredje världen "bara" utgör omkring elva procent av EU:s totala befolkning.

I talet sade han att alla länder i EU ska vara med och ta emot och bekosta den enorma våg av invandrare som han vill släppa in i EU och att alla EU-länder måste följa unionens gemensamma överenskommelser om asylmottagandet.

– De måste följas och implementeras i hela EU, sade han.

Juncker talade även om "systematisk omförflyttning" av hundratusentals människor från tredje världen till Europa som ett sätt att ersätta "Europas åldrande befolkning" med nya folkgrupper.

– Oavsett ni vill ha invandrarna idag eller inte så kommer ni behöva dem imorgon, påstod han.

I sitt tal passade Juncker på att ge Ungern en känga för att de inte tar emot fler invandrare. Bland annat genom att ta upp att ungrare flydde från det kommunistiska förtrycket på 1950-talet.

– Det Europa jag lever i illustreras av dem som hjälper. Det Europa jag inte vill leva i är de som vägrar hjälpa, sade han.

Han möttes av sporadiska protester från enstaka ledamöter i EU-parlamentet som, tillskillnad från honom själv, är en folkvald församling. Protesterna viftade han dock hånfullt bort. Han fick även ta emot applåder från parlamentets socialistiska och vänsterliberala ledamöter som vill öka invandringen till Europa.

Den politiska tidskriften Politico konstaterade snabbt att Juncker "står väldigt långt ifrån" både invånarna i EU och de flesta medlemsstaters regeringar i synen på asylkaoset. De flesta regeringar försöker, tvärtom, minska invällandet från tredje världen med tanke på de ödesdigra konsekvenser den får med ökande kriminalitet, segregation och sönderfallande samhällen.

Den 60-årige "EU-presidenten" tog dessutom upp frågan om "säkra länder" som det ska vara möjligt att utvisa människor till och som EU även ska kunna ställa krav på att ta hand om asylsökare.


Tusentals protesterade på Facebook. Men utpekade mannen får jobba kvar inom staten – trots bildbevis.0 Plus

Afghanerna våldtog flickor. Ett av offren försökte ta sitt liv efter övergreppen – men våldtäktsmännen får milda straff.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Fler är rädda för Google än för näthat

Fyra av tio känner "stor oro" för nätjättarna. Men bara en av tio känner samma oro för så kallat näthat, visar rapport.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Opportunisten blev ofrivilligt intressant. På ett sätt klädde Lars Vilks av den svenska makten.0