Coronavaccin

Stockholmsboomers vaccinlockades med "Hide The Pain Harold"

Publicerad 7 april 2021 kl 14.32

Inrikes. När Region Stockholm skulle få 40-talister i Stockholm att boka tid för vaccination använde man sig av en bild på en äldre fotomodell. Det regionen inte kände till var att mannen är en mycket känd internetmem som kallas "Hide The Pain Harold".

Dela artikeln

De så kallade stockfotona på den ungerske mannen har fått mycket stor spridning på nätet, där "Harold" används som exempel på en person som låtsas vara glad och ler trots att han har en inre smärta.

Detta kände Region Stockholm inte till då man använde sig av en bild på mannen för marknadsföra sin vaccinering av personer födda 1942–1946 på Vårdguidens hemsida.

– Vi visste inte att det var en mem innan vi uppmärksammades på detta, skriver Hanna Fellenius, pressansvarig på Region Stockholm, till SVT Nyheter.

På måndagsmorgonen byttes bilden ut.

– Vår bedömning är att publiceringen under några timmar av en bild som inte i sig är missvisande eller olämplig inte skadar förtroendet för covid-19 vaccinationerna – vilket är vårt viktigaste fokus just nu, skriver Hanna Fellenius.


Nyheter från förstasidan

Polisens elitenhet ska utreda Gubbängen

Gruppen mot "demokratihotande brottslighet" kopplas in. Men polisen vill inte bekräfta att det var "nazister" som attackerade mötet.0 

Ekonominyheter

Fler svenskar har kontantreserv efter krigsstarten

Nu har varannan kontanter hemma i beredskapssyfte.. "De senaste årens omvärldshändelser har ökat svenskarnas medvetenhet."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0 

Efter händelsen vid grundskolan. Polisens bild från gripandet väcker förfäran.0 Plus

Vetenskap

Genombrott för nästa generations digitala skärmar. "Nu har vi visat att det går att göra."0 

Forskare talade ut om IQ-skillnader – sparkas från Cambridge. Nathan Cofnas får gå – efter att ha sagt som det var.0 

Kultur

Älvsjömässan kan ersättas av klassisk stadsdel helt i trä. Ska ha plats för 15.000 invånare, enligt förslaget.0