Orbán om invandring: "Folkutbytet får inte accepteras"

Publicerad 6 september 2019 kl 18.56

Inrikes. Ungerns premiärminister Viktor Orbán går nu till angrepp mot idén att invandring ska lösa länders demografiska problem. "Folkutbyte" ska inte accepteras, betonar han.

Gilla artikeln på Facebook

Det var vid ett särskilt toppmöte om demografisk utveckling i Budapest som Ungerns premiärminister Viktor Orbán sade att hans regering arbetar för en stark politik där familjen prioriteras.

Utan familjer och barn så kommer det nationella samhället försvinna, förklarade han, och om en nation försvinner så "försvinner något oersättligt från världen", rapporterar MTI.

Enligt premiärministern måste invandring alltid uteslutas som lösning på demografiska problem. "Folkutbytet" får inte accepteras, säger han.

Likaså måste det "meningslösa" så kallade gröna argumentet om att jorden gynnas av färre barn, helt avfärdas. Människor är inte jordens fiender, påpekade han, utan en del av den.

Däremot kan framtiden säkras om det egna folkets familjer garanteras bättre ekonomiska möjligheter än om de inte skaffade barn. Så bedriver man familjepolitik, enligt den ungerske premiärministern.

– Detta är själva poängen med vår politik, det är dit vi vill komma. Men vi är inte där ännu. För att uppnå detta kommer vi behöva några fler år av beslutsamt arbete, sade Viktor Orbán.

Premiärministern förklarade också att hans regering ser Australien som en förebild gällande invandring. Enligt Orbán har Australien, genom att vara tuff mot invandrare, "försvarat den australiensiska nationen".


Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0