Revolutionära fronten
På bilden misshandlar medlemmar i Revolutionära Fronten en invandrare i Stockholm den 14 september i år. Nu har ett tiotal personer ur det vänsterextrema terrornätverket gripits, misstänkta för bland annat det brottet.

Stort polistillslag mot vänsterextremister

Publicerad 19 november 2013 kl 12.46

Inrikes.Polisen grep tidigt på tisdagsmorgonen ett tiotal personer som uppges ha kopplingar till det vänsterextrema terrornätverket Revolutionära Fronten.

Gilla artikeln på Facebook

Vid sextiden i morse slog polisen till mot 13 adresser på olika orter i Mälardalen och grep ett tiotal personer med kopplingar till Revolutionära Fronten, skriver Eskilstuna-Kuriren.

Fem av gripandena gjordes i Eskilstuna. Operationen uppges ha varit ett led i ”Projekt Eskil”, som är polisens samlingsnamn på insatser mot vänsterextrem brottslighet.

De gripna misstänks för en grov misshandel i Stockholm den 14 september i år, samt för två fall av grov misshandel, skadegörelse och olaga hot, i Västerås den 29 september förra året.

Misshandeln den 14 september ägde rum i samband med en demonstration som Svenskarnas parti arrangerade i Stockholm. Då misshandlades en invandrare av medlemmar i Revolutionära Fronten. Den vänsterextrema terrororganisationen tog på sig ansvaret för händelsen i en videofilm av misshandeln som publicerades på nätet.

I en annan incident tidigare i år bröt sig medlemmar från Revolutionära Fronten in i en lägenhet och sprutade tårgas över en 51-årig kvinna och hennes sju år gamla, svårt hjärtsjuka barnbarn.

För en dryg vecka sedan arrangerade Vänsterpartiet och dess ungdomsförbund Ung Vänster en demonstration i Göteborg ”för människors lika värde” tillsammans med bland annat Revolutionära Fronten.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Ekonominyheter

Konkurs inget hinder under coronayran. Aktien dubblades i värde efter konkursutbrottet.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Varning för starka bilder! Bestialiskt rasvåld i amerikanska städer.0 

Vetenskap

De allra första djuren hade parasiter. Hittades hos armfotingar från en 525 miljoner år gammal havsbotten.0 

Svenska satsningen: Coronavaccin i form av nässpray. Ska kunna ges direkt i nässlemhinnan.0 

Kultur

Bryan Adams pudlar efter anklagelser om rasism. Skyllde viruset på "förbannade fladdermusätande jävlar".0 

Är negerbollen dansk?. Populärt bakverk med kontroversiellt namn firas idag.0 Plus