Tre män begärs häktade för brutala överfallet i Ronneby

Publicerad 4 februari 2019 kl 12.56

Inrikes. Tre män begärs nu häktade för det brutala överfallet mot den rullstolsburne 83-åringen utanför Ronneby förra veckan. Samtliga är hemmahörande i Västsverige.

Gilla artikeln på Facebook

Det var i fredags morse som 83-årige Ivar, som sitter i rullstol, hittades brutalt sönderslagen i sitt hem i Ronneby i Blekinge.

Mannen, som bor ensam, fördes med ambulans till sjukhus och polisen spärrade av bostaden.

På fredagen greps och anhölls tre personer, som nu begärs häktade

Fria Tider kan avslöja att det handlar om tre män födda 1968, 1980 och 1995 alla med svenskt medborgarskap med till synes svenska namn. Mannen född 1995 har dock ett mellannamn som ser ut att vara asiatiskt. Den tredje mannen, som är i 50-årsåldern, har ett något ovanligare namn, men mellannamnen är tydligt svenska. Männen har inte samma efternamn.

Samtliga begärs häktade för mordförsök och rån (grovt rån för en av männen). De är hemmahörande i Västsverige.

Enligt häktningsframställan, som Fria Tider tagit del av, ska brotten ha begåtts mellan 23.00 i torsdags och 04.00 natten till fredag.

Samtidigt efterfrågar nu polis och åklagare i Blekinge allmänhetens iakttagelser.

– Särskilt iakttagelser av eventuella vapen som kan ha använts vid misshandeln av mannen efterfrågas och skulle ett sådant vapen anträffas ber vi er att höra av er direkt till polisen utan att rubba eller vidröra föremålet, säger kammaråklagare Lena-Marie Bergström vid Åklagarkammaren i Karlskrona, i ett pressmeddelande.

Så här beskriver man händelsen:

"En kvinna skulle åka hem till din far i Bergamåla utanför Ronneby på förmiddagen den 1 februari och fann då att hennes bil var stulen. Hon fick skjuts av en granne till sin far och hittade honom svårt misshandlad i sin bostad. Kvinnans bil anträffades sedan på eftermiddagen utanför en adress i Falkenberg som tidigare är känd av polisen. På adressen anträffas de tre misstänkta personer som anhölls av jouråklagare på kvällen den 1 februari. Samtidigt anhölls en fjärde misstänkt person i sin frånvaro och den personen kom självmant in till polisen under gårdagen, den 3 februari."


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

S bidragshöjning får underklassen skaffa barn istället för arbete

Stor svensk studie bekräftar fördomar.. Höjda bidrag från S-regeringen får bidragstagare att skaffa fler barn istället för att skaffa ett arbete, visar en undersökning från Inspektionen för socialförsäkringen.0 Plus

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Bluffen håller på att ersätta kristendomen. Globalt prästerskap krävs för att tolka och tämja den hotande katastrofen, skriver Jan Tullberg.0 

Vetenskap

Här flyger han över Engelska kanalen – på en hoverboard. Franske uppfinnaren lyckades – på andra försöket.0 

Ny apparat bromsar åldrandet – genom att kittla örat. Som magi – spektakulära upptäckten.0 Plus

Kultur

Klottersanerare råkade måla över "konstverk" i Rågsved. Misstog "klassisk muralmålning" för vanligt klotter.0 

Dan Park får fyra månaders fängelse – HD prövar inte fallet. Hårt straff för politiskt inkorrekta skämtbilder.0