Rinkeby

SVT-team rånades i Rinkeby

Publicerad 7 augusti 2012 kl 18.31

Inrikes.När ett TV-team från SVT skulle göra ett reportage i Rinkeby idag dök två knivbeväpnade män upp och rånade journalisterna på kamerautrustningen.

Gilla artikeln på Facebook

Det var för att göra ett inslag om regeringens planer på att införa skattefria invandrarzoner i områden med hög arbetslöshet som TV-teamet hade åkt till Rinkeby Centrum.

Två män kom fram till SVT:s reporter och fotograf och krävde att han skulle lämna i från sig kameran. Den ene rånaren ska då ha stött till reportern i ryggen. När reportern vände sig om så såg han att rånaren höll en kniv i handen. Därefter ryckte rånarna åt sig kamera och stativ och försvann, skriver SVT på sin hemsida.

- Det är tråkigt att vårt team har blivit utsatta för det här. Rinkeby är ett område som vi vill vara i och arbeta i, säger Mikael Hvinlund, administrativ redaktionschef på riksnyheterna.

Det är inte första gången TV-journalister blir attackerade när de försöker skildra “utsatta områden” med hög andel invandrare. Tidigare i år blev SVT:s Janne Josefsson och Malmös starke man Illmar Reepalu trakasserade av ett invandrargäng under ett besök i den invandrartäta stadsdelen Seved i Malmö.

Fria Tider har tidigare rapporterat att mer än hälften av journalisterna vid SVT sympatiserar med Miljöpartiet, ett parti som förespråkar helt fri invandring.

Mer om regeringens kommande skattefria invandrarzoner kan du se i klippet nedan.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Polen, Kroatien och Slovakien har de tryggaste medborgarna. Mångkulturella länder som Sverige och Frankrike mycket farligare, enligt EU:s officiella statistik.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Vetenskap

Karolinska: Munskydd hindrar coronasmitta. Professorn: "Bör vara en nyckelkomponent för att minska spridningen"0 

Kultur

Björn Kjellman: Fel att den "vite mannen" får så mycket utrymme. "Vår värld är orättvis och fördomsfull."0 

Vänsteraktivister rasar efter att svart komiker skämtat om slaveriet. Komediklubb attackeras efter politiskt inkorrekta skämt.0