Rinkeby

SVT-team rånades i Rinkeby

Publicerad 7 augusti 2012 kl 18.31

Inrikes.När ett TV-team från SVT skulle göra ett reportage i Rinkeby idag dök två knivbeväpnade män upp och rånade journalisterna på kamerautrustningen.

Gilla artikeln på Facebook

Det var för att göra ett inslag om regeringens planer på att införa skattefria invandrarzoner i områden med hög arbetslöshet som TV-teamet hade åkt till Rinkeby Centrum.

Två män kom fram till SVT:s reporter och fotograf och krävde att han skulle lämna i från sig kameran. Den ene rånaren ska då ha stött till reportern i ryggen. När reportern vände sig om så såg han att rånaren höll en kniv i handen. Därefter ryckte rånarna åt sig kamera och stativ och försvann, skriver SVT på sin hemsida.

- Det är tråkigt att vårt team har blivit utsatta för det här. Rinkeby är ett område som vi vill vara i och arbeta i, säger Mikael Hvinlund, administrativ redaktionschef på riksnyheterna.

Det är inte första gången TV-journalister blir attackerade när de försöker skildra “utsatta områden” med hög andel invandrare. Tidigare i år blev SVT:s Janne Josefsson och Malmös starke man Illmar Reepalu trakasserade av ett invandrargäng under ett besök i den invandrartäta stadsdelen Seved i Malmö.

Fria Tider har tidigare rapporterat att mer än hälften av journalisterna vid SVT sympatiserar med Miljöpartiet, ett parti som förespråkar helt fri invandring.

Mer om regeringens kommande skattefria invandrarzoner kan du se i klippet nedan.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Bland varsomhelstare och någonstansare. Joakim Andersen om den globala klassens lågintensiva krig mot sina undersåtar.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Rysslands regering avgår

Medvedev avgår med omedelbar verkan. Detta efter Putins tal om att ändra grundlagen.0 

Ekonominyheter

Mäklarna tror på stillastående priser 2020

Spår fortsatt boprisfest – i åtminstone ett år till.. "Ett tydligt trendbrott är att mäklarna i Stockholm är mycket mer optimistiska."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn. Jan Tullberg om systemet som används för att byta befolkning.0 

Vetenskap

TV4: "Vikingarna hade klimatångest". Modern nytolkning av runorna på Rökstenen.0 

Forskare: Allt viktigare äta rött kött. Varningen: Näringsnivåerna i växter sjunker allt mer.0 

Kultur

"The Office"-stjärnan hyllas för "brutal roast" av Hollywood-eliten. Ricky Gervais gjorde mos av politiskt korrekta kändisar.0