USA-valet
De stora mediehusen ägnar sig inte längre åt journalistik utan åt att propagera för de globala särintressena, enligt Donald Trump.

Trump höll brandtal mot media och globalism

Publicerad 14 oktober 2016 kl 17.35

Utrikes. Under ett valmöte i Florida på torsdagskvällen gick Donald Trump till frontalangrepp mot de så kallade etablerade medierna i USA, som han anklagade för att inte längre ägna sig åt journalistik utan åt att sprida propaganda för den internationella vänsterliberala "maktstrukturen".

Gilla artikeln på Facebook

– Ta en titt på vad som händer. De har utarmat alla dessa städer och berikat sig själva medan de har skickat våra arbetstillfällen utomlands, jobb som aldrig kommer att komma tillbaka om inte jag blir vald till president, sade Trump.

Den republikanske presidentkandidaten syftade på en globalistisk "maktstruktur" som han menar håller USA i sitt grepp. I centrum för den strukturen figurerar, enligt Trump, hans rival Hillary Clinton.

Globala bankirer
– Vi har har kunnat beskåda detta i Wikileaks dokument som visar att Hillary Clinton har hemliga möten med internationella banker i syfte att planera nedmonteringen av USA:s suveränitet och på så sätt berika dessa globala finansiella aktörer, det vill säga hennes donatorer och vänner inom särintressena. Ärligt talat, hon borde spärras in.

Att de stora mediebolagen i praktiken unisont ställt sig bakom Clintons kampanj visar att de är en del av samma strukturer, underströk Donald Trump.

– De stora mediehusen i vårt land ägnar sig inte längre åt journalistik. De utgör politiska särintressen och skiljer sig på så sätt inte från lobbyister eller de finansiella aktörer som drivs av en politisk agenda. Och agendan går inte ut på att gynna dig utan bara på att gynna dem själva.

Trump fortsatte:

– Deras agenda är att till varje pris se till att ohederliga Hillary Clinton vinner valet, oavsett hur många liv som skulle förstöras på kuppen. För dem är detta ett krig där inga åtgärder är för extrema. Detta är en kamp för vår nations överlevnad.

Hela talet:


Sex med flyktingbarn

Talar ut anonymt på vänstersajt. Nu väcks frågan om svenska kvinnors sex med flyktingbarn kan vara övergrepp.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Opportunisten blev ofrivilligt intressant. På ett sätt klädde Lars Vilks av den svenska makten.0 

Eftermälet i historieböckerna: "Rasist". Paul Gottfried om de kloka männen som vänstern vill att vi ska glömma.0 Plus

Mer från Utrikes

Här flyr forskningschefen på Pfizer frågan om aborterade foster i vaccinet

Läkemedelsjätten försökte mörka det obehagliga.. "Av affärsskäl vill vi undvika att informationen om fostercellerna kommer ut", skriver springande chefen i läckta mejlet.0 Plus

Brutal djurhandel i Peru tros kunna starta nästa pandemi

Ny rapport slår larm.. Här säljs kött från jaguarer, apor, sengångare, delfiner, sköldpaddor, papegojor och ormar.0 Plus

Minst fem döda när dansk muslim gick till pilbågsattack i Norge

Video: Hade konverterat till islam.. "Det finns flera skadade och det finns också personer som dött".0 

Vetenskap

Uråldriga sjön på Mars kan ge svar om utomjordiskt liv. Spektakulära upptäckten sysselsätter forskarna intensivt.0 Plus

Kineser tog med sig månens yngsta stenar. Fynden under månlandningen.0 

Kultur

Rolling Stones slutar spela "Brown Sugar". Klassiska hitlåten stoppas efter PK-kritiken.0