USA och Iran
Tucker Carlson.

Tucker fick Trump tagga ner i Iranfrågan

Publicerad 9 januari 2020 kl 21.42

Media. Fox News programledare Tucker Carlson lyckades genom sitt program påverka president Trump att bromsa eskaleringen mot krig med Iran. Det uppger källor till BuzzFeed News.

Gilla artikeln på Facebook

På Fox News har flera programledare som lockar tittare från boomergenerationen, i synnerhet Sean Hannity, applåderat lönnmordet på den iranske generalen Qasem Soleimani.

Hannity passade bland annat på att varna Iran för att landet nu kommer att drabbas med full kraft av den amerikanska försvarsmakten.

Donald Trump, som är en flitig Fox News-tittare, tycks dock ha blivit påverkad av Tucker Carlson, som leder tv-kanalens mest sedda nyhetsprogram och som lockar en yngre publik.

Tucker Carlson är en högerpopulist och starkt kritisk till USA:s interventionistiska utrikespolitik – så även upptrappningen mot Iran. Efter att ha sett måndagens program, i vilket Carlson gick till hårt angrepp mot Vita husets Iranpolitik, ska Donald Trump ha tagit intryck av resonemanget.

"Enligt en källa med insyn i konversationerna sade Trump att han hade sett Carlsons program och att det hade påverkat hans syn på Iran-situationen", skriver BuzzFeed.

På onsdagen indikerade den amerikanske presidenten att han inte planerade några ytterligare militära operationer mot Iran, men att USA kommer att fortsätta att använda sanktioner mot landet.

Tucker Carlson har bland annat anklagat Trump för att svika sina vallöften och vika sig för neokonservativa krigshetsare.


Familjen som flydde Sverige

Sverige tvångsplacerade henne hos arabisk bidragsfamilj. Då "kidnappade" pappan sina egna döttrar och flydde landet – nu talar hon ut i utländsk media.0 Plus

Tusentals protesterade på Facebook. Men utpekade mannen får jobba kvar inom staten – trots bildbevis.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Vetenskap

Hör de mystiska "monstervrålen" från bergen. Skräckinjagande ljuden beskrivs som vrål från en drake.0 Plus

Hitlers okända statyrivariver. Jämförs med "Black lives matter"0 Plus

Kultur

Danska Sarah, 19, vägrar dejta turk – rasiststämplas i Sverige. "Jag är inte så mycket för utlänningar"0 Plus