Sexmobben i Köln
Henriette Reker.

"Uppförandekoder" införs i Köln – för tyska kvinnor men inte för arabiska män

Publicerad 6 januari 2016 kl 00.13

Utrikes. Efter den stora arabiska mobbens sexattacker på nyårsafton vidtar Köln åtgärder för att händelsen inte ska upprepas. Bland annat ska man upprätta regler för hur flickor och unga kvinnor ska bete sig och klä sig för att undvika att utsättas för sexuella övergrepp.

Gilla artikeln på Facebook

Det var under en presskonferens på tisdagen som Kölns borgmästarinna Henriette Reker berättade om stadens planer på att inför den kommande karnevalen publicera uppförandekoder för tyska kvinnor – men inte för arabiska män.

– Vi kommer att sätta in preventiva åtgärder så att kvinnor och unga flickor kan skyddas från sådana händelser. Vi kommer att publicera uppförandekoder på nätet så att dessa unga människor kan vara bättre förberedda, proklamerade Reker.

Upp till 1.000 män, som enligt polisen hade "nordafrikanskt utseende" deltog i de koordinerade sexattackerna vid Kölns centralstation på nyårsnatten. Åtminstone en kvinna utsattes för en fullbordad våldtäkt.

Henriette Reker är dock mycket noga med att understryka att inget tyder på att gärningsmännen var "flyktingar". Arabiska asylsökare från Nordafrika har dock tidigare konsekvent beskrivits som just "flyktingar" i tyska medier, påpekar Freie Zeiten.


Nyheter från förstasidan

Pedofilskandal i Pride – chef groomade 14-åring

SvD låtsades vara pojke. Ett några minuter "väller" det in sexinviter.0 

Ekonominyheter

Traditionella jobb försvinner för unga

Vanligaste jobben: Rasta hund, städa, transportera saker.. Framtidens jobb är att sköta sköta tråkiga uppgifter åt babyboomers och andra äldre generationer.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn: Joakim Andersen. "Ultras" tar strid mot liberala värden.0 Plus

Vetenskap

Studie: Diskriminering att ingen skrattar åt kvinnors skämt. Undersökte fördelningen av skratt i SVT:s "Vinterstudion".0 

Husses stress smittar av sig på hunden. Stressnivåerna hos hundar och deras ägare följer varandra.0 

Kultur

Skogsturken-frisbeen till salu. Auktioneras ut på Tradera – av han "som kasta".0 

Lars Vilks skulptur brann upp. "Helt nedbrunnen."0