Sexmobben i Köln
Henriette Reker.

"Uppförandekoder" införs i Köln – för tyska kvinnor men inte för arabiska män

Publicerad 6 januari 2016 kl 00.13

Utrikes. Efter den stora arabiska mobbens sexattacker på nyårsafton vidtar Köln åtgärder för att händelsen inte ska upprepas. Bland annat ska man upprätta regler för hur flickor och unga kvinnor ska bete sig och klä sig för att undvika att utsättas för sexuella övergrepp.

Gilla artikeln på Facebook

Det var under en presskonferens på tisdagen som Kölns borgmästarinna Henriette Reker berättade om stadens planer på att inför den kommande karnevalen publicera uppförandekoder för tyska kvinnor – men inte för arabiska män.

– Vi kommer att sätta in preventiva åtgärder så att kvinnor och unga flickor kan skyddas från sådana händelser. Vi kommer att publicera uppförandekoder på nätet så att dessa unga människor kan vara bättre förberedda, proklamerade Reker.

Upp till 1.000 män, som enligt polisen hade "nordafrikanskt utseende" deltog i de koordinerade sexattackerna vid Kölns centralstation på nyårsnatten. Åtminstone en kvinna utsattes för en fullbordad våldtäkt.

Henriette Reker är dock mycket noga med att understryka att inget tyder på att gärningsmännen var "flyktingar". Arabiska asylsökare från Nordafrika har dock tidigare konsekvent beskrivits som just "flyktingar" i tyska medier, påpekar Freie Zeiten.


Nya Sverigebilden

Här talar invandraren ut om sitt hat mot svenskar. "Ni är äckliga pedofiler" och "ni kommer aldrig lyckas kasta ut oss", säger han bland annat.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Morgan Johansson vill stoppa invandringen – av städare och diskare

Lägger skulden på Moderaternas "ultraliberala" regler. "Kapitalistisk rovdrift på människor, exploatering och organiserad kriminalitet."0 

Ekonominyheter

Riksbanken: Ny nedgång i ekonomin

Reporäntan kvar på noll procent. "Väntas vara kvar på den nivån de kommande åren."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0 

Kolumn: Joakim Andersen. Borgare skyller på "sossarna" – men undviker problemets kärna.0 Plus

Mer från Utrikes

Vetenskap

Läderbaggarna riskerar bli hemlösa. Brist på yngre träd i ekhagar skapar problem.0 

Forskare: Så blir du YNGRE med nya vetenskapliga metoden. Professorn: "Vi går bakåt i tiden"0 Plus

Kultur