Brottsvåg på badhusen

Våldssexmän löpte amok på badhus i Vänersborg – kvinna med barn i famnen ett av offren

Publicerad 1 februari 2016 kl 20.25

Inrikes. Minst sex svenska flickor och kvinnor ska ha antastats av okända män i 40-50-årsåldern på ett badhus i Vänersborg i helgen.
– Jag kunde inte släppa mitt barn ner i vattnet och inte försvara mig, säger ett av offren – en småbarnsmamma – som en av männen attackerade.

Dela artikeln

Minst sex larm om sexuellt ofredande inkom till polisen under helgen efter att okända män antastade flickor och kvinnor på badhuset Vattenpalatset i Vänersborg, skriver Ttela. Männen ska bland annat ha gett sig på flickor under 15 och en mamma som höll sitt barn i famnen när en man tog tag om hennes höfter och tryckte sig mot henne.

– I det ögonblicket kände jag mig helt förlamad. Jag kunde inte släppa mitt barn ner i vattnet och inte försvara mig, säger mamman till Göteborgsposten.

En annan kvinna blev tagen på underlivet och en ung flicka blev jagad och sedan tagen på rumpan. Flickan vågade inte göra motstånd av rädsla för att övergreppet skulle bli värre. Polisen har ännu inga misstänkta gärningsmän, men har heller inte velat gå ut med signalement.

På sociala medier går dock misstankarna starka om att övergreppet ska vara ännu ett i raden under vintern där asylsökare på badhus förgriper sig på svenska flickor. I Somras skrev Trollhättans tidning - Elfsborgs läns allehanda om hur invandrare från Vänersborgs asylboende Restad Gård – Sveriges största flyktingförläggning – erbjuds fri transport och inträde till Vattenpalatset. Att badhus är något av en kulturkrock för många invandrare stack man inte under stol med.

– De har inte riktigt samma badkultur överallt utomlands, sa Marie Mohill från Restad Gård till SR.

– Jag tycker om att vara här. Det bästa är den röda rutschkanan. Den vita rutschkanan är lite läskig, men rolig, ansåg en av de vuxna männen i asylgruppen.


Ekonominyheter

Polen utesluter räntesänkningar

"Tidigast 2026".. Behåller styrräntan på 5,75 procent – trots lägre inflation än Sverige.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Pratar om fred – men hur blir det? Utrikespolitiskt är Le Pens parti ett oprövat kort.0 

Mer från Inrikes

Vetenskap

Nord stream-gasen kvar i havet. Mätningarna visar.0 

Svensk AI-superdator blir dubbelt så kraftfull. "Berzelius" uppgraderas för 125 miljoner kronor.0 

Kultur

Fler läser fysiska böcker i sommar. Kan vara riktigt bra raggningstrick.0