Asylsexvåldet
Festivalen i Darmstadt.

Asylsexattacker mot ett 20-tal kvinnor på tysk festival

Publicerad 30 maj 2016 kl 18.31

Utrikes. Minst 18 kvinnor har hittills anmält att de blivit sexuellt antastade av asylsökare i samband med en festival i tyska Darmstadt under natten till söndagen. Det skriver polisen i ett pressmeddelande.

Gilla artikeln på Facebook

Offren är i de flesta fall unga kvinnor och förövarna är asylsökare från Pakistan, meddelar polisen.

Tre av kvinnorna anmälde övergreppen under det att festivalen pågick, vilket ledde till att tre pakistanier kunde gripas på plats. Sedan dess har ytterligare 15 anmälningar kommit in under måndagen och polisen söker nu ytterligare offer och vittnen till händelserna.

Enligt polisen i Hessen gick asylsökarna samman i "mindre grupper" för att omringa och tafsa på kvinnorna. De unga offren har uppfattat förövarna som "män från södra Asien".

Hans-Jürgen Irmer, som är kristdemokratisk ledamot i Hessens parlament, reagerar kraftigt på sexattackerna.

– Här har asylrätten skamlöst missbrukats. Detta är helt oacceptabelt, säger Irmer enligt Junge Freiheit.

Han fortsätter:

– Låt mig klart och tydligt säga att den som gör något sådant har förverkat sin rätt till gästfrihet. Här måste vi ge ett tydligt svar och det svaret kan bara vara en flygresa på nästa plan tillbaka till Pakistan efter domen.

Så sent som i början av maj utsattes en lång rad unga kvinnor för sexuella övergrepp under en kulturkarneval i Berlin. Under nyårsfirandet utsattes hundratals kvinnor för liknande brott av asylsökare i Köln och i andra delar av Tyskland.


Tusentals protesterade på Facebook. Men utpekade mannen får jobba kvar inom staten – trots bildbevis.0 Plus

Afghanerna våldtog flickor. Ett av offren försökte ta sitt liv efter övergreppen – men våldtäktsmännen får milda straff.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Fler är rädda för Google än för näthat

Fyra av tio känner "stor oro" för nätjättarna. Men bara en av tio känner samma oro för så kallat näthat, visar rapport.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Opportunisten blev ofrivilligt intressant. På ett sätt klädde Lars Vilks av den svenska makten.0