Coronaviruset
Luca Franzese med sin döda syster.

"Gomorra"-skådis instängd med sin coronadöda syster

Publicerad 10 mars 2020 kl 07.31

Utrikes. Den italienske skådespelaren Luca Franzese, som var med i maffia-tv-serien "Gomorra", har postat en desperat video från sitt hem i Neapel. Där befinner han sig tillsammans med sin syster – som har dött efter att ha smittats av coronaviruset.

Gilla artikeln på Facebook

– De jävlarna har lämnat oss åt vårt öde, säger Luca Franzese om de italienska myndigheterna.

I klippet, som väckt heta känslor i Italien efter att ha postats på Facebook, visar han hur han är fast i sin bostad i Neapel tillsammans med sin döda 47-åriga syster, rapporterar Blick.

– Jag har nått en punkt där jag måste göra den här videon. För Italiens och Neapels skull, säger Luca Franzese inledningsvis i filmen.

Han förklarar att systern avled dagen innan:

– Jag har min syster här i sängen. Död. Jag vet inte vad jag ska göra. Jag kan inte visa henne den vördnad hon förtjänar.

I hemmet i Neapel befinner sig även hans föräldrar och en annan syster med sin man och två barn, uppger Luca Franzese enligt Inter Napoli.

De hade när videon spelats in väntat i över ett dygn på att få svar från myndigheterna om coronaprovet givit ett positivt utslag. Familjen lämnades som "gisslan" i sitt eget hem när systern fick corona-liknande symptom och de fick inga instruktioner om hur de skulle agera. Han försökte förgäves rädda systern genom att ge henne hjärt-lungräddning, säger Franzese.

Det har i efterhand bekräftats att systern hade smittats av covid-19, uppger Franzese i en annan video som laddades upp senare, i vilken han bär en ansiktsmask.


"Mest osmakliga jag sett." Medelålders kvinnor i tårdrypande dokumentär om vuxna afghanska "barnen".0 Plus

Flyktingar med asyl i EU "flyr" till Sverige. "När de berättade om bidragsnivåerna förstod jag att jag hamnat på helt fel ställe".0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Mer från Utrikes

Seattles polis upplöser vänsterextrem zon

Polisen omringar "Chop" och river ner ockupanternas tält.. Borgmästaren fick nog efter flera mord i laglösa vänsterzonen.0 

Nytt Kinavirus kan leda till pandemi

Har hittats hos grisar i Kina.. Kan smitta människor och leda till globalt utbrott, enligt forskare.0 

Vetenskap

Ryssland: Covid-19 kan göra män sterila. Hälsodepartementet slår larm.0 

Så uppstod de svenska stenblocksfälten. Upptäckten unik för de senaste 200 åren.0