Invandrare tog sig in hos sovande kvinna – våldtog, misshandlade och pistolhotade henne

Publicerad 8 september 2017 kl 19.17

Inrikes. Två invandrare 16 och 23 år gamla åtalas för en brutal och hänsynslös våldtäkt mot en kvinna i Malmö tidigare i år. De ska ha brutit sig in hos kvinnan när hon sov, sedan misshandlat henne med knytnävsslag, dödshotat henne med en pistol och våldtagit henne upprepade gånger.

Gilla artikeln på Facebook

Det var den 18 mars i år som de båda männen tog sig in i en sovande kvinnas lägenhet på Borgmästaregården i Malmö. Där misshandlade, mordhotade och våldtog de kvinnan.

Nu åtalas en 16-årig syrisk medborgare och en 23-årig invandrare med svenskt medborgarskap för grov våldtäkt.

När invandrarna tagit sig in i kvinnans lägenhet utdelade de flera knytnävsslag som träffade hennes överkropp. De tog också upprepade gånger strypgrepp om hennes hals.

"För att få målsäganden att sära på benen har X utdelat slag mot målsägandens mage och XX dragit henne i fötterna", står det i stämningsansökan som Fria Tider tagit del av.

När den 16-årige syriern en av gångerna tog tag om målsägandens hals ska han samtidigt ha dragit i hennes hår för att få henne att ligga still.

Gärningsmännen tvingade kvinnan till flera vaginala samlag. Den syriske invandraren har också under tvång förmått henne att utföra oralsex på honom. Även 23-åringen försökte få kvinnan att utföra oralsex på honom genom att ta tag i hennes huvud, men misslyckats.

Hoten har bestått i att båda invandrarna gjort uttalanden med innebörden att de skulle döda målsäganden om hon inte var tyst och att de skulle skjuta henne om hon inte betalade dem pengar. Hotet har förstärkts genom att den ene mannen sagt att han hade en pistol.

– Våldtäkten bör bedömas som grov eftersom två personer deltagit i övergreppet och tillsammans förgripit sig på målsäganden. De har visat särskild hänsynslöshet eftersom de gått in i lägenheten då målsäganden sovit, säger kammaråklagare Kristina Amilon.

Båda nekar till brott och hävdar att kvinnan var med på det hela.

Enligt Lokaltidningen ska den yngre av gärningsmännen, 16-åringen, även vara misstänkt för inblandning i en annan grov våldtäkt i Holma i Malmö den 28 april. Där ska en så kallad sexsäljare ha blivit inlåst i en lägenhet samtidigt som hon utsattes för en rad övergrepp, skriver tidningen. Polisen larmades om att någonting pågick i lägenheten och skickade insatsstyrkan till platsen. På plats mötte de tungt beväpnade poliserna 16-åringens äldre släkting med en pistol, varför han sköts med verkanseld. I det fallet handlar det om både kidnappning och våldtäkt, med en fortfarande pågående utredning.


Ekonominyheter

"Libra" ska konkurrera med bitcoin. Stora betaltjänster är med på projektet.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn: Joakim Andersen. Ivar Arpis text för upp frågan om Sveriges förslumning till debatt.0 Plus

Mer från Inrikes

Vetenskap

Studie: Diskriminering att ingen skrattar åt kvinnors skämt. Undersökte fördelningen av skratt i SVT:s "Vinterstudion".0 

Husses stress smittar av sig på hunden. Stressnivåerna hos hundar och deras ägare följer varandra.0 

Kultur

Världens dyraste gitarr såld. Fender-gitarr gick för 37 miljoner kronor.0 

Skogsturken-frisbeen till salu. Auktioneras ut på Tradera – av han "som kasta".0